Haberler

Demirtaş: "Asla 'Dört Dörtlük Bir Partiyiz, Yanlışı Olmayan Bir Partiyiz' Demedik"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Konuşmanın yapıldığı HDP il binasının önünde toplanan partililerden detaylar Alana alınanların üst araması Güvenlik önlemi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşması HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: "Asla 'dört dörtlük bir partiyiz, yanlışı olmayan bir partiyiz' demedik.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Konuşmanın yapıldığı HDP il binasının önünde toplanan partililerden detaylar

Alana alınanların üst araması

Güvenlik önlemi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşması HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

"Asla 'dört dörtlük bir partiyiz, yanlışı olmayan bir partiyiz' demedik. Eksiklerimiz var, yetmezliklerimiz var, yanlışlarımız var"

"Özgüvenli olmak zorundayız. Kendi yanlışlarımızı, rakiplerimizin yanlışlarını masaya yatırdığımız cesaretle masaya yatırmak zorundayız"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Asla 'dört dörtlük bir partiyiz, yanlışı olmayan bir partiyiz' demedik. Eksiklerimiz var, yetmezliklerimiz var, yanlışlarımız var. Özgüvenli olmak zorundayız. Kendi yanlışlarımızı, rakiplerimizin yanlışlarını masaya yatırdığımız cesaretle masaya yatırmak zorundayız." dedi.

Demirtaş, Diyarbakır'da partisinin il binası önünde yaptığı konuşmada, dünyanın birçok ülkesini gezdiğini, Türkiye'nin dünyanın en güzel ülkelerinden biri olduğunu belirtti.

Demirtaş, Türkiye gibi değerli ve güzel ülkelerin çok az olduğunu ifade ederek, "Coğrafyasıyla, zenginlikleriyle, stratejik önemiyle güçlü bir ülke. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla, insanının güzelliğiyle, insanının zenginliği ve kültürel çeşitliliğiyle dünyanın en güzel ülkelerinden biri." diye konuştu.

"Eksikliklerimiz, yetmezliklerimiz, yanlışlarımız var"

Hükümeti ve diğer partileri eleştirdiklerini ancak asla kendilerini mükemmel görmediklerini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Asla 'dört dörtlük bir partiyiz, yanlışı olmayan bir partiyiz' demedik. Eksiklerimiz var, yetmezliklerimiz var, yanlışlarımız var. Özgüvenli olmak zorundayız. Kendi yanlışlarımızı, rakiplerimizin yanlışlarını masaya yatırdığımız cesaretle masaya yatırmak zorundayız. Demokrasi yürüyüşü, demokrasiye gerçek inanç, barışa gerçek, hakiki inanç, özgürlüklere sevdalı olmak bunu gerektirir. Kendi yanlışını örterek, kendi yanlışını halının altına süpürerek başkasının yanlışını düzeltemezsin. Biz de parti olarak böyle yapmak zorundayız. Büyümek bunu gerektirir. Doğru yolda sağlam adımlarla yürümek bunu gerektirir. ve biz partimizi her zaman halkımızın eleştirisine açık tuttuk. Hiçbir zaman kendimizi halktan üstün, kendimizi mükemmel görmedik. Biz bütün yöneticilerimizle nerede eksiğimiz, yanlışımız var emin olun görüyoruz."

Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'li milletvekilleri, DBP ve DTK Eş Genel Başkanları da katıldı.

Katılımcılar yapılan konuşmaların ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title