Haberler

Demirören: Türkiye Başarılı Olur

Güncelleme:

Futbol Federasyonu Başkanı Demirören, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda milli takımın başarılı olacağına inanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda milli takımın başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

The Grand Tarabya Hotel'de yapılan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kura çekiminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirören, turnuvanın Türkiye'de yapılmasının, ev sahibi olarak bir avantaj olduğunu belirterek, "Şu anki 20 Yaş Altı Milli Takımımıza da inanıyoruz. Milli takımımızın alacağı başarının A Milli Takım'a da temel olması gerekiyor. Çünkü bu oyuncularımız, uzun vadede A Milli Takım'da mücadele edecek. Orada edinecekleri tecrübe, bizim için çok önemli. Tabii kupa hazır Türkiye'ye gelmişken burada kalması ilk tercihimiz olacaktır. Türk futbolu adına çok önemli bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Önümüzde Türkiye'nin kendisini ispat etmesi gereken bir unsur var. Türkiye, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi. Sadece 20 Yaş Altı Dünya Kupası ile yetinmeyip, 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday bir ülke. Bu arada onu da alacağımıza inanıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'ye getirmek. Olabilirse Dünya Kupası'nı getirmek. Hem ekonomik hem de spora karşı olan sevgi açısından her geçen gün gelişen bir ülkeyiz. Bu turnuvaları da hak ettiğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Yıldırım Demirören, Haziran'da başlayacak turnuvanın 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday İstanbul için iyi bir referans olacağını vurgulayarak, "Organizasyondan yüzümüzün akıyla çıkmamız çok önemli. Çünkü Türkiye'de ilk defa 7 şehirde aynı anda bir organizasyon düzenleniyor. Buradan yüzümüzün akıyla çıkarsak, Türkiye 2020 olimpiyat oyunları için en güçlü aday olur" dedi.

Başkan Demirören, Avrupa kupalarında çeyrek finale kadar yükselen Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının başarısından dolayı teşekkür beklediği şeklindeki açıklamalarının değişik yerlere çekildiğini ifade ederek, "Geçen gün yaptığım açıklama, maalesef çok değişik yerlere çekildi. Bunları hayretle izledim. Geçen sene sizler, Türk Milli Takımı'nın hiçbir şampiyonaya katılamayacağına kesin gözüyle bakarken, hatta sene üzerine toto oynanırken iki takımımız Avrupa'da çok başarılı yerlere geldi. Tabii ki takımlarımızın buralara gelmesinde federasyon olarak hiçbir katkımız yok. Bu süreci iyi yöneterek Türk futbolunun önünü açtığımız için, bir teşekkür ve takdir beklediğimizi beyan ettim. Bunu da hak ettiğimize inanıyorum. Burada en büyük desteği Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize verdiği cesaretten ve güçten aldık. Onun içindir ki burada 20 Yaş Altı Dünya Kupası yapılacak. Eğer bu süreç geçilmeseydi ve Türkiye ceza alsaydı belki bu turnuva iptal edilebilirdi" diye konuştu.

Bir soru üzerine '3 Temmuz' sürecinin TFF açısından sona erdiğini belirten Yıldırım Demirören, "Federasyon açısından her şey bitmiştir. Biz kararımızı verdik. Gerisi UEFA'nın kararıdır. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Yıldırım Demirören İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title