Haberler

    Demirören'den Flaş Açıklamalar!

    Öne çıkanlar şu şekilde: Süper Kupa maçında yaşanan olaylar"Bugün biz futbolda olan şiddeti değil sporda olan şiddeti konuştuk. Bu yasanın uygulanmasına gidilecekse başkanlar, yöneticiler ve medya mensuplarına da uygulanmalıdır.

    Öne çıkanlar şu şekilde:

    Süper Kupa maçında yaşanan olaylar

    "Bugün biz futbolda olan şiddeti değil sporda olan şiddeti konuştuk. Bu yasanın uygulanmasına gidilecekse başkanlar, yöneticiler ve medya mensuplarına da uygulanmalıdır. Sadece taraftara olmamalı. Bir başkan, bir başkanı dövüyorsa; bizim de bu yasayı canlandırmamız gerekiyor. Yoksa bunları her zaman konuşuruz. Futbol bir tiyatro. Bu bir sahne oyunu ve bunun eğlencelerinden faydalanmamız gerekir. Güvenlik federasyonun görevi değil. Güvenlik kolluk kuvetlerinin işi. Bu yasanının adli tarafının uygulanmasıyla bunu düzeltebiliriz. E-bilet için talimat değişikliği gerekirdi. Zaten bu maçta TC numarasına göre kimlik kesildi. Zaten yakalanan 4 kişi de buna göre yapıldı. Biz üzerimize düşen her şeyi yaptık. TFF kurallarla yönetilir ve bunun içinde hukuk da var. Futbolu gerecek beyanat verirseniz ceza alırsanız. Cezaların TFF ile alakası yok. Hukukçuklar talimata göre ceza verir. Benim, 'Cezayı kaldır.' deme talimatım olamaz. Ben ve arkadaşlarım soyadımıza bu lekeyi getirmeyiz."

    "Maça gidemeyenler onlara dava açsınlar"

    "Bu olayları yapanları zaten emniyet yakaladı. Onlar yüzünden maça gidemeyenler onlara dava açsınlar. Biz kuralı uygulamak zorundayız. ya da onu oraya getiren varsa ona dava açsınlar. Aslında biz cezayı kademe kademe olarak bu zamana kadar azalttık. Ben niye ceza vereyim? 2024'e adayız ve en güçlüsü biziz. Bu olaylar direkt oraya ulaşıyor ve sıkıntı oluyor. Türk futbolu Avrupa'da en çok takip edilen liglerden biri. Bu işlerin içinde provakatörler var. Masum taraftarımızın bunları engellemesi gerekiyor. Türkiye bir süreçten geçiyor. Amaçları huzuru bozmak. Türkiye'de iki gündem var: futbol ve siyaset. Biz değerimizi 600 milyon dolara sattık. Biz 800'e nasıl satarız diye düşünüyoruz. Bugün futbol ve spor adına büyük bir adım atıldı. 6222'nin tam uygulanması gerektiğine hepimiz hemfikiriz. Cezaların artırılması için de teklifte bulunduk. Hep beraber bu işin altından kalkacağız. Biz futbol sahasını konuşuyoruz. Dışarıda balta ve silahla poz verenler var. Bundan sonra takım taraftarları şehirden çıkarken aranacak. Öbür adımı da demir parmaklıkları stada getirmek olur. O da bize çok zarar verir. Bu taraftarla siz çocuğunuzu maça götürür müsünüz?"

    "Tazminat için konuşacağız..."

    "Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Kendisine tekrardan teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta Fatih Terim ile de bir araya geleceğiz. Hocamızla konuşarak ve anlaşarak ayrıldık. Mektup göndermedik, ben şahsen gittim. Tazminat için konuşacağız ve ona göre bakacağız."

    Lucescu tercihi

    "Dört tane çok önemli maçımız var. 2-5 Eylül ve liglere de ara veriliyor. Diğeri de ekim ayında. Dört maçımız var ve şansımız var. Şenol Güneş için eğer çalıştırdığı takımı rahatsız etmeyecekse görüşme talep ettik. Fikret Orman ile yüz yüze görüştük. Kendisi de milli dava olduğunu belirtti. Hocamız da düşünmek istedi. Başkanla konuştu ve zarar geleceğini düşündüğü için kabul etmedi. Şenol Hoca'dan cevap aldıktan sonra Lucescu ile görüştüm. Kendisi de Galatasaray'dan teklif geldiğini ama kabul etmediğini belirtti. Lucescu saha içinde olmak istiyor. Sportif Direktör olarak istemiyor. Galatasaray ile anlaşma olsa zaten bizimle görüşmezdi. Türkiye'yi ve futbolcuları da tanıyor. Mukavelede tazminat da yok. Uzun süreli düşünüyoruz. Türkiye'de Milli Takım için 3 hocanın ismi var. Son dönemde Abdullah Avcı'yı da ekleyebiliriz."

    Arda geri dönecek mi?

    "Arda kaptana idari ceza vermiştik. Süresiz kadro dışı değildi. Arda daha sonra kendi kararını açıkladı. Teknik olarak bizim Arda'ya her zaman ihtiyacamız var. Arda aldığı kararı rafa kaldırırsa, bizim de kapımız açık. Lucescu ile yaptığı görüşme çok lumlu geçti. Geri gelmek istiyorsa beyan etmeli."

    VAR sistemi ne zaman gelecek?

    "Var sistemi için ocak ayı için uğraşıyoruz ama kulüplerin karar vermesi gerekiyor. Benim şahsi görüşüm; teknolofi futbolu yavaşlatıyor. Türk toplumunda nasıl olur? Sonuçta yine son kararı orta hakem veriyor. Almanya ve İtalya'da bu sene başlanıyor. Teknolojiye ben Yıldırım Demirören olarak karşıyım."

    "Hakem gördüğünü çalıyor"

    "Neymar transferinde futbola bir dengesizliğin geldiği kesin. Ama bu transferin turizm yanı da var.

    Bize 'beceriksiz' diyorlar. Türk futbolunu şikeden kurtardık; mali yapı düzeldi. 500 milyonluk ihale yapıldığında biz beceriksiz miydik? Ben buna izin vermem. Yeni Türkiye'de bu yok. Hakemler sezon sonunda süperdi. Hakem gördüğünü çalıyor. Benim hakemlerin iyi niyetli. Hata yapıyor mu? Evet."

    Prim krizi ve kulüplerin finans durumları

    "O günler ülke olarak sıkıntılı günlerdi. Şehit haberleri vardı, her milli maça ağlayarak gidiyorduk. Gitsek mi diye düşünüorduk. Bu sene prim vermiyoruz. Katılırsak ona göre bakacağız.

    Federasyon ve UEFA kontrolünü unutmasınlar. Her takımın aldığı güzel oyuncular var. Fenerbahçe'nin aldığı golcü, Galatasaray'ın transferi. 20 Eylül'de lisans kurulu karar verecek. Edindiğimiz bilgiye göre Süper Lig'de sıkıntı yok. Önümüzdeki sene denk bütçe ile gelmek zorundalar. Bu sene yüzde 30 ama seneye olmazsa, puan silme ya da lisans vermeme cezasına gider. 1. Lig için 7-8 takım için geçmişten gelen sıkıntı var.

    Federasyonlarlar beraber altyapı çalışması ile olur. Altyapı uzun vadeli bir süreç. Ben her zaman yabancıya karşıydım. Biz o gün yola çıkarken yerli oyuncular yurt dışına gidecek dedi. Tek eksiğimiz masanın bacağı olan altyapı o zaman da bunu tartışırız. Başarı olanın elini sıktığımız gün bütün bu sorunları geçeceğiz. Önce hatayı kendinizde arayın. Hemen hakemler... Bu sorumlulukta olmamız gerekiyor. Benim 15 senedir ayağım altında muz kabuğu var ama doğru yaptığım için bu tuzaklara gelmeyiz. Ben 15 senedir kabukları çöpe attım ve her başkanın ayağının altında var. Sayın Cuöhurbaşkanı futbolu çok seviyor. El birliği ile güzel yerlere getirmemiz gerekiyor. Avrupa'da ilk 6 içerisindeyiz. Buraya bunu getirmek kolay olmadı.

    Cengiz çok başarılı olacak inşallah. Okay var, Emre Mor var. Güzel günler gelecek inşallah. Ligimize gelen yeni transferler de Avrupa'da gündeme geliyor. Yayıncı kuruluşumuz da bu sezon bizim ligi başta Fransa olmak üzere yayınlayacak. Herkes şampiyonluk için oynayacak. Hak eden olacak. Her sene aynı takım olacak diye bir şey yok. Her takım için geçerli bu. Oyuncu kalitesi arttığı için daha güzel bir lig olacak.

    Türkiye Kupası yeni sistemi ve yeni anlaşmalar

    Bence uygun oldu. Takımlar fazla maçtan da şikeyetçi oluyordu. Konya'yı da tebrik ediyorum. Demek ki TFF Anadolu takımı diye ayırmıyor. Spor Toto ile 35 milyonluk anlaşma imzaladık. Bal Ligi ve alt liglerden isim haklarını onlara verdik.

    (Ajansspor)

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Yıldırım Demirören Mircea Lucescu Spor Haberler

    title