Haberler

Demirel, Türk-alman Ekonomi Kongresi'ne Katıldı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'de Artan Dış Yatırımlar ve Devam Eden Ekonomik Canlılık, İşgücüne Yönelik İç Talebin Artacağını, Böylece İş Bulma Amacıyla Avrupa'ya Göç Etme Güdüsünün Azalacağını, Hatta Tersine Bile Gerçekleşebileceğini Söyledi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'de artan dış yatırımlar ve devam eden ekonomik canlılık, işgücüne yönelik iç talebin artacağını, böylece iş bulma amacıyla Avrupa'ya göç etme güdüsünün azalacağını, hatta tersine bile gerçekleşebileceğini söyledi.

Türk-Alman Ekonomi Kongresinde konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Türkiye nüfusunun önemli bir bölümü müslüman olan yegane NATO üyesi ve AB'ye katılmak üzere müzakerelere başlamış bir ülke olarak bu bakımdan özel bir konuma sahiptir. Almanya ise yeniden birleşmesini mümkün kılan 'Avrupa bütünleşmesinin' öncüsü konumundadır. Türkiye'ye AB üyeliği yolunda verdiği destek, Almanya'nın ülkemizin özel konumunun bilincinde bulunduğunun ve sahip olduğu 'Büyük Avrupa vizyonunun' açık bir göstergesidir.

Türkiye nüfusu 2025 yılında 85 milyon civarında sabitlenmesi beklenmektedir. Artan dış yatırımlar ve devam eden ekonomik canlılık, işgücüne yönelik iç talebin artacağını, böylece iş bulma amacıyla Avrupa'ya göç etme güdüsünün azalacağını, hatta tersine bile gerçekleşebileceğini göstermektedir" dedi.

Türkiye'nin, Avrupa'nın giderek yaşlanan nüfus sorununa yanıtını da elinde bulundurduğuna dikkat çeken Demirel, "2020 yılına gelindiğinde, Avrupa'nın aktif çalışan gücü nüfusunun yarısından daha azını oluştururken, aynı oran Türkiye'de üçte iki düzeyinde olacaktır" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin gelecekte çok taraflı dış politikası ve güçlü ekonomik göstergeleriyle dünyanın büyük oyuncuları arasında yerini alacağını vurgulayan Demirel, "Bu gerçekliği Almanya kadar, Avrupa'daki diğer partnerlerimiz de görmelidir" dedi.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title