Haberler

Demirel Tren İçin Yürüdü

CHP eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Bursa-Ankara arasındaki demir yolu projesinin şekillenmesi için yürüdü.

CHP eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Bursa-Ankara arasındaki demir yolu projesinin şekillenmesi için yürüdü.

Kemal Demirel önderliğinde Bursa Fomara Meydanı'nda toplanan yaklaşık 30 vatandaş, "Bursa-Ankara demiryolu yürüyüşü" ve "Tren Bursa'ya gelene kadar mücadele edeceğim" şeklinde pankartlar açarak, sloganlar ve alkışlar eşliğinde Ankara yürüyüşüne başladı. Kemal Demirel, Fomara Meydanı'nda Ankara yolundaki Erikli kavşağına kadar yaklaşık 10 kilometre yürüdü. Trenin Bursa'ya gelene kadar yürüyüşe devam edeceğini belirten Demirel, "Bursa'da daha önce demir yolu vardı. 1953 yılında TBMM tarafından başlatılan kanunla demiryolu kaldırıldı. O günden bu yana Bursa'da demiryolu sıkıntısı var. 5 ay önce demiryolları ile ilgili protokol imzalandı. Protokolden sonra vatandaşlar artık Bursa'ya demiryolu gelmesini istiyor. 5 ay önce imzalanan protokole ne olduğunu öğrenmek istiyoruz. Bursa - Yenişehir hattının ne olduğunu merak ediyoruz. Bursa - Ankara arasında yürüyüş yapacağım. Daha sonra bakanlık yetkilileriyle görüşerek bu konuyu konuşacağım. Bu durumu Bursalılarla paylaşacağız. Demiryolu medeniyet yoludur. Demiryolunun Bursa'ya gelmesi demek, Bursa'nın ekonomik anlamda iyi noktalara gelmesi demektir" dedi.

5 aydır bir çivinin çakılmadığını belirten Demirel, "Eğer çivi çaktılarsa onu görmek istiyoruz. Televizyonlarda güzergah ve istasyonlarla ilgili haberler çıkıyor. Biz bakanlıktan gelecek açıklamayı istiyoruz. Bunları öğrenmek için Bursa - Ankara arasında yürüyüş yapacağım" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Demirel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title