Haberler

Demirel: "ABD Irak'ta Boğazına Kadar Battı"

ABD'nin İran'a Savaş Açacağı Yönündeki Komplo Teorilerini Değerlendiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ABD'nin Irak'ta Boğazına Kadar Battığını Belirterek, "Yeniden İran'da Batmasına Gerek Yok" Dedi.

ABD'nin İran'a savaş açacağı yönündeki komplo teorilerini değerlendiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ABD'nin Irak'ta boğazına kadar battığını belirterek, "Yeniden İran'da batmasına gerek yok" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Süleyman Demirel, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının ABD'nin İran'a saldıracağı iddialarını hatırlatması üzerine Demirel, "Amerika'nın işine benim aklım ermez. Yalnız benim aklım bir şeye erer. ABD'de evvel Irak'tan bir çıksın; çünkü Irak'ta boğazına kadar battı. ABD eğer aklı varsa önce oradan çıkar. Yeniden İran'da batmasına gerek yok. Daha çok batmak istiyorsa, daha çok bu tip işler yapar. Zaten Irak'a gelmesi yanlıştı" dedi.

Irak'taki savaşın Türkiye'ye hiç bir etkisinin bulunmadığını ileri süren Demirel, "Irak'ta savaş var, Türkiye savaşa dahil olmuş değil. Türkiye bağımsız ve kendi kararlarını verebilin bir devlettir. Komşularda savaş olunca Türkiye'de savaşa dahil olacak diye bir şey yok. Siz keyfinize bakın. Türkiye böyle saçma sapan şeyler yapmaz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, Demirel'e çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Demirel, Samsun-Çarşamba Uluslararası Havaalanı'na, oradan da geldiği uçakla Ankara'ya gitti.

(İG-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title