Haberler

Demircililer, İlçeye Anı Uçağı İstiyor

Manisa'nın Demirci İlçesinde Yerel Tarih Grubunun Araştırmaları Sonucu, İlçenin 1925 Yıllarında Türk Hava Gücü'nü Kuvvetlendirme Kampanyasına Bir Uçak Yardımı Yaparak Katıldığı Ortaya Çıkınca, İlçe Halkı Yetkilikerden O Kampanyanın An Isına Bir Anı Uçak Talebinde Bulundu.

Manisa'nın Demirci ilçesinde yerel tarih grubunun araştırmaları sonucu, ilçenin 1925 yıllarında Türk Hava Gücü'nü kuvvetlendirme kampanyasına bir uçak yardımı yaparak katıldığı ortaya çıkınca, ilçe halkı yetkilikerden o kampanyanın an ısına bir anı uçak talebinde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Demirci Türk Hava Kurumu Şubesi Başkanı İsmail İzmirli, "1925-1935 yılları arasında düzenlenen Hava Gücünü Kuvvetlendirme Kampanyası çerçevesinde Türk Hava Kurumu'na 251 adet savaş uçağı bağışı yapılmış. Bu uçakların bir tanesinin de Demirci'den olduğunu biliyoruz. 1931 yılında Demirci'de toplanan yardımlarla alınan bu uçağa isim koyma töreni yapılmış, haliyle ilçemizin adını taşıyan uçak Demirci Tayyaresi adını almıştır. Bunları o günkü gazete ve dergilerin ilgili nüshalarından öğrenmiş bulunmaktayız. Demirci tayyaresine ait olan orijinal fotoğraf ve diğer dökümanlar şubemizde bulunmaktadır. Konu ayrıca Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2005 yılında basılan 'Gönüllerden Göklere' isimli kitabında da yayımlanmıştır. Biz Türk Hava Kurumu Demirci Şubesi olarak 30 bin nüfuslu ve eğitim fakültesinin bulunduğu ilçemizde maalesef hiç hayatında uçak görmeyen vatandaşlarımıza da bu sevgiyi aşılamak ve o günlerin anısına çeşitli birimlerden anı uçağı talep ediyoruz. Yakın geçmiş tarihimizde birçok önemli tarihi olaylarda iz bırakan Demirci halkı, talebin yerine gelmesi için yetkililerden destek bekliyor" diye konuştu.

(KA-ÖA-YK)

27.03.2007 15:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title