Haberler

Demirci'de, Vatandaşlara Organ Bağışı Çağrısı

Manisa'nın Demirci İlçesi'nde Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Hekimi Dr. Yusuf Çakır, Halkı Organ Bağışı Konusunda Duyarlı Olmaya Davet Ederek, Her İnsanın Bir Gün Organa İhtiyaç Duyabilecekmiş Gibi Düşünmesi Gerektiğini Vurguladı.

Manisa'nın Demirci İlçesi'nde Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Hekimi Dr. Yusuf Çakır, halkı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ederek, her insanın bir gün organa ihtiyaç duyabilecekmiş gibi düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de yaklaşık 44 bini böbrek hastası olmak üzere 50 bin insanın karaciğer, kalp, pankreas, kemik iliği vs. organlara ihtiyacı olduğunu kaydeden Demirci Devlet Hastanesi Hemodiyalis Hekimi Dr. Yusuf Çakır, "25 hastamız böbrek yetmezliği tanısı ile merkezimizde haftada 3 kez diyaliz makinesine bağlanıyor ve 3-4 saatlik bir süreyi merkezimizde makinelere bağlı olarak geçiriyor. Bu hastaların en az 15'i 65 yaşın altında. İçlerinde henüz hayatının baharının da olan çok genç hastalarımız da mevcut." dedi. Organ alımı hakkında bilgi veren Dr. Çakır, "Organ alımı ameliyathane koşullarında uzman bir hekim ekibi tarafından gerçekleştirilir. İlgili organ, alıcıya nakledilene kadar uygun koşullarda saklanır. Organ alındıktan sonra kadavranın bakımı uygun ve saygın bir şekilde yapılır. Cesedin vücut bütünlüğü korunur. Dış görünümde ameliyat izi dışında herhangi bir bozukluk oluşmaz. Organ ve doku bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Demirci Devlet Hastanesi Hemodiyaliz ünitemizdeki doku ve organ nakli koordinatörlerine iki şahitle birlikte başvurmaları halinde, bağışları kabul edilecektir" diye konuştu.

(KA-ÖA-YK)

08.01.2007 14:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title