Haberler

Demirci'de, Dernek Yöneticilerine Birifing

Manisa'nın Demirci ilçesinde bulunan derneklerin yöneticilerine, Manisa İl Dernekler Müdürü Orhan Atçeken tarafından brifing verildi.

Sabancı Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, dernek yöneticileri ve temsilcileriyle biraraya gelen Manisa İl Dernekler Müdürü Orhan Atçeken, sinevizyon eşliğinde bilgilendirme yaoptı. Atçeken, devletin giremediği ve yeterince kaynak ayıramadığı alanlarda derneklerin devreye girdiğini ve önemli işlere imza attığını belirtti. Türkiye'deki dernek sayısının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine nezaran daha az olduğuna dikkat çeken Atçeken, "Ülkemizdeki derneklerin de sayıları artarak AB ülkeleri seviyesine ulaşması gerekir. Manisa genelinde bin 334 dernek var. Bu derneklerin 84 tanesi Demirci'de faaliyet gösteriyor." dedi.

Toplantıda ayrıca 5253 sayılı Dernekler Kanunu'na göre Demirci merkez ve köylerde faaliyette bulunan derneklerin, Kasım 2007 sonuna kadar bütün işlemlerini internet üzerinden yapabilecek şekilde hazırlıklarını tamamlamaları istendi.

Demirci Dernekler Bürosu ve Demirci Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün, köylerde faaliyet gösteren derneklerin henüz bilgisayar ortamına geçemedikleri için bu derneklere iş ve işlemlerinin internet ortamına geçişinde ve şifre düzenlemelerinde yardımcı olabilecekleri bildirildi. Toplantı sonunda, güncellenmiş Dernekler Mevzuatı kitabının da ileriki günlerde tüm derneklere gönderileceği belirtildi.

(KA-ÖA-YK)

07.07.2007 14:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title