Haberler

Demirci'de Çiftçilere Budama Kursu

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Durhasan beldesinde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursta, çiftçilere budama hakkında bilgiler verildi.

Beldede 27 çiftinin katıldığı kurs teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı yapıldı. Kurs süresince çiftçilere, bahçe tesisi, gübreleme, budama, entegre mücadele, çeşit seçimi ve değişimi, toprak analizi konularında geniş bilgiler verildi. Yöre iklimine ve meyve çeşitlerine uygun meyve fidanlarında uygulanacak budama sistemlerini öğretmek amacıyla yapılan kursta, budama sırasında uygulanan dal kesme, dal açma, uç alma, pinçleme gibi yöntemler anlatılarak, her meyve ağacı için ayrı ayrı budama yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi. 5 gün süren kurs sonunda başarılı olan çiftçilere sertifika verileceği bildirildi.

Demirci İlçe Tarım Müdürü M. Akif Şenyürek, Demirci ilçesi ve köylerinde yaşayan çiftçilerin tütüne alternatif olabilecek ürünlere yöneldiğini ve bunların da başında meyveciliğin geldiğini ifade ederek, "Son yıllarda bakanlığımızın sertifikalı meyve dikimini desteklemesiyle meyvecilik hızla yaygınlaşmaktadır. Bu hızlı geçiş, meyve yetiştiriciliği konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmayan çiftçilerimizin, meyve yetiştiriciliği konusunda bilinçlendirilmesi ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Bölgemizde kiraz, badem, ceviz, elma, zeytin ve antepfıstığı gibi meyve fidanı dikimi hızla artmakta olduğundan, özellikle budama tekniği konusunda bilgi ve pratik eksikliği yaşanmaktadır. Bu nedenle çiftçi eğitim kurslarına önem veriyoruz.''dedi.

(KA-ÖA) 23.02.2008 16:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title