Haberler

Demirci Belediye Başkanı Sındırgı'ya Gıpta Etti

Manisa Büyükşehir Belediyesi ihalesini yaptığı halde çalışmaya başlamaması Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'u isyan ettirdi.


Balıkesir'in Sındırgı ilçesi ile Manisa'nın Demirci ilçesi arasında ulaşımı sağlayan yolda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesi ihalesini yaptığı halde çalışmaya başlamaması Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'u isyan ettirdi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Belediye Meclis Üyeleri Sındırgı'ya bağlı Yaylabayır Mahallesinde Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Belediye Meclis Üyeleriyle buluşarak, çalışmalar hakkında bilgi alıp, incelemelerde bulundular. Demirci Belediye Başkanı Selçuk, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesinin birlik ve beraberlik içerisinde çalışmasını gıpta ettiğini ifade ederek böyle bir anlayışla karşılaşmadıklarını belirtti.
İki komşu ilçenin Belediyenin başkanları ve Meclis Üyeleri Sındırgı'ya bağlı Yaylabayır mahallesinde bir araya geldi. Mahalle sakinleriyle bir süre sohbet ettikten sonra yapımı devam eden Sındırgı- Yaylabayır grup yolunda incelemelerde bulundular.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Sındırgı'nın kırsal mahallelerindeki yol sorununun çözülmesi için 2015 yılında 151 km asfalt çalışması yapacağını ifade eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş; "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında toplam Balıkesir sathında 900 Km'lik Kırsal mahallelere ulaşım için bir yol ağıyla ilgili asfalt ihalesi yaptı. Alt yapısında ki bazı virajları kaldırma var bunun içerisinde hem de satı kaplama bir yol çalışması var. Bu ihale kapsamında Sındırgı'ya toplam 136 km artı 15 km olmak üzere toplam 151 km 2015 yılı programında yol ağımız var. Bunlardan bir tanesi de Sındırgıda en çok kullanılan ilçe bağlantısı olarak ta gördüğümüz Demirci yol bağlantısı. Daha önce dönemde Özel İdare imkânlarıyla 11 km'sini yapılmıştı. Bu yolla ilgili birde 7 km de bu yıl asfaltlama çalışması yaptık. B. Dağdere ile Işıklar yol ayrımı arasında ve şuanda da bulunduğumuz yerde eski Yaylabayır Beldemiz şimdi ki mahallemiz ve Manisa İl sınırına kadar olan bölgede bir yol çalışmamızın alt yapı çalışmaları yapıldı. Bununla ilgili toplam 30 cm'ye yakın alt temel malzemesi çekiliyor. Yolun tamamen genişliği sağlandı. Neticede de 8 ile bazı yerlerde 10 metreye kadar çıkan asfalt çalışması yapılacak. Ve bu çalışmaya yüksek kesimlerden başladık. Asfalt çalışması iyi yapılsın diye. Yaylabayır bizim yüksek bölgelerden bir tanesi. Yaylabayır ve B. Dağdere arasında ve Manisa - Balıkesir İl sınırının kesiştiği noktada müteahhidimiz hemen hemen işi bitirme noktasında. Kış şartları veya asfalt atım şartları kötü olmadan buranın satı kaplamasını bu yıl yapacağız. 900 km'nin 150 km'si Sındırgı'da olması bizi ayrıca sevindiriyor. Sındırgının Kırsal mahallelerle ilgili en büyük problemlerinden birisi yol. 500 km'ye yakın kırsal bağlantı yolumuz var. Bu yolların bu yıl 150 km'sini asfalt yaparak vatandaşımızın büyük sorunu halletmiş olacağız. İnşallah en yakın zamanda Manisa Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarına başlar ve bu çalışmalarla beraber yolun tamamı bitmiş olur. Netice itibari ile Demirci – Sındırgı birbirine bağlanmış olur. Ticari ve Kültürel zenginliğimizi taçlandırmış oluruz" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesinin birlik ve beraberlik içinde çalışmasını gıpta ettiğini ifade eden Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk; "Değerli başkanım bu problemi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanına ilettik o da anlayışla karşıladı dediğinde inanın gıpta ettim. İyi bir ilişki iyi bir diyalog hizmet etmek isteyen büyükşehir belediyesi. Biz maalesef bu anlayışla tanışmadık. Bu yolun 'şeref' sözü olduğunu söylüyorlardı. İhalesini yaptıklarını kısa süre içerisinde tamamlayacaklarını söylüyorlardı. Farklı siyasi partilerden olmamıza rağmen ben kendilerine bu yolu yapın herkesin huzurunda teşekkür edeyim dedim. Bu konuda kompleksimiz yoktu ama bu anlayışı maalesef Demirci'de göremedik. Bu yol hem Demirci hemde Sındırgı için önemli bir yol. Bizi Marmara Bölgesine, Sındırgı'yı İç Ege Bölgesine açıyor. Daha kısa süre içerisinde ulaşımını sağlıyor. Hem ticari hemde Kültürel manada katkıları olacak bir yol. Biz ümidimizi kaybetmek istemiyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi de bu anlayışa sahip olacak ve bu yolun Manisa il sınırları içerisinde kalan düzenlemeleri yapıp kısa süre içerisinde hizmete açılır. Buna inanıyorum burada yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesine gıpta ettiğimi bir kez daha söylemek istiyorum hatta kıskandığımı söylemek istiyorum" dedi. Demirci Belediye Başkanı Selçuk Yaylabayır sakinlerine hizmet etmeyi bir belediye başkanınız var sahip çıkın tavsiyelerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selami Selçuk Sındırgı Demirci Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title