Haberler

Demir Ustası Baba, Oğlunun Şehit Haberini Hastanede Aldı

Demir ustası baba, oğlunun şehit haberini hastanede aldı Zonguldak'a şehit ateşi düştüZONGULDAK - Hakkari'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurak'ın Karapınar beldesindeki baba ocağına ateş düştü.

Demir ustası baba, oğlunun şehit haberini hastanede aldı

Zonguldak'a şehit ateşi düştü

ZONGULDAK - Hakkari'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurak'ın Karapınar beldesindeki baba ocağına ateş düştü. Demirci ustası şehit babası, oğlunun acı haberini ise tedavi için gittiği Bartın'daki hastanede aldı. Şehidin kendine ev satın alarak ardından da düğün yapma hayali olduğu ortaya çıktı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 6 askerden Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın, Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar beldesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Demirci Ustası baba Sezgin Kurak, oğlunun acı haberini ise tedavi için gitti Bartın'daki hastanede aldı. Yakınları tarafından telefonla ulaşılan baba, acı haberi alır almaz Karapınar beldesine geldi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen ile birlikte şehidin ailesine acı haberi aldı. İki evladından birini şehit veren anne Bahriye Kurak, sinir krizleri geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışan anne Bahriye Kurak, fenalaşarak 112 ambulansı ile Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaymakam Serkan Keçeli ile evinin önünde oturan baba Sezgin Kurak, "Orada 7-8 şehit varmış. Yazık günah değil mi? Kökünü (teröristlerin) kazıyacaksın kökünü" diye tepki gösterdi.

Şehitten geriye keman çaldığı görüntüler kaldı

Uzman Çavuş Gökhan Kurak'tan geriye ise 2013 yılında bir düğünde çekilen görüntüler kaldı. Sosyal medya hesabına yüklenen video görüntülerde ise şehit Gökhan Kurak keman çalarken bir yakını ise şarkı söylüyor.

"Ev alacaktı, düğün hayali vardı"

Şehit asker ile uzman çavuşluğa birlikte başvurduklarını anlatan 27 yaşındaki Uğur Kara, şehit Gökhan Kurak ile en son bir ay önce görüştüklerini anlattı. Şehidin önce kendisine ait bir ev satın alma ardından da düğün yapma hayali olduğunu anlatan Kara, "Gökhan ile birlikte uzman çavuşluk için beraber başvuru yaptık. O Tuzla'ya okula gitti. Ben ise Amasya'da eğitim aldım. O Doğu'da görev yapmaya başladı, ben ise Tekirdağ'da görev yaptım. Beraber başvurmuştuk. Evrakları bile beraber hazırladık. İzinlere geldiğinde görüşüyorduk. Kendisi izne geldiğinde sevgilisi vardı. Evlenecekti, hayalleri vardı. Kendine ait evinin olmasını istiyordu. Ev satın almak istiyordu" dedi.

"Düğünümde keman çaldı, ben de onun düğününde yardım edecektim"

Uzman çavuşluğa başvurmadan önce Gökhan Kurak'ın düğünlerde keman, saz, org çaldığını hatırlatan Uğur Kara, düğününde de şehidin keman çaldığını anlattı. Kara, "Burada uzman çavuş olmadan önce düğünlerde saz, keman, bağlama çalardı. Şarkı söylerdi. Hatta benim düğünüme de Gökhan geldi. Saz çaldı, org çaldı. Her izne geldiğinde görüşürdük. En son yaklaşık bir ay falan oldu. Düğün yapmak için en son izin alacaktı. Artık nasip olmadı. Gitti ve bir daha göremedik. Şehit haberini aldım, inanamadım. Daha bir ay önce yanımdaydı. Henüz kız isteme olmadıydı. Arkadaş çevremizde konuşuyorduk. Çünkü ben evlendim o benim düğünümde saz çaldı. Evlendiğinde de ben ona yardımcı olacaktım. Öyle konuşuyorduk. Şehitlik falan aklında yoktu. Mesleğini de severdi. Kardeşi de tercih yapmak istedi. Ailesi ise istemedi. Kardeşinin yanlarında olmasını istediler" diye ifade etti.

Öte yandan şehidin kardeşi Uğur Kurak'ın da uzman çavuşluğa başvurmak istediğini ancak ailesinin bunu kabul etmediği öğrenildi. Şehidin ise 2014 yılında uzman çavuşluğa başladığı, Doğu görevinin bitmesine ise 6 ay kaldığı öğrenildi.

Şehit evinin önüne çakıl dolgusu

Öte yandan acı haberi alan aile yakınları iki katlı evlerinin önünde oturarak taziyeleri kabul ettiler. Bu sırada bir kepçeye yüklenen çakıl, şehidin ailesinin evinin önüne dökülerek dolgu yapıldı. Şehidin cenazesinin ise yarın öğlen namazını müteakiben Karapınar köyünde defnedilmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Zonguldak Karapınar Çaycuma Hakkari Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title