Haberler

Demir Sabancı Hisse Satışıyla Şampiyon Oldu(5)

Sabancı Holding'teki Hisselerinin Önemli Bir Bölümünü Satarak, Kendi Başına Yeni Alanlarda Yatırımlara Yönelen Demir Sabancı, Tahakkuk Ettirilen 14.3 Milyon YTL'lik Vergi ile Türkiye'nin Vergi Rekortmeni Oldu.

Sabancı Holding'teki hisselerinin önemli bir bölümünü satarak, kendi başına yeni alanlarda yatırımlara yönelen Demir Sabancı, tahakkuk ettirilen 14.3 milyon YTL'lik vergi ile Türkiye'nin vergi rekortmeni oldu.

Suikaste kurban giden Özdemir Sabancı'nın oğlu Demir Sabancı, Sakıp Sabancı'nın ölümünün ardından gruptan ayrılarak hisselerinin önemli bölümünü sattı. Plastik sektörüne giren Demir Sabancı, Dixons Grup'la el sıkışarak teknomarket pazarına girdi. Demir Sabancı, 2006 yılı için 14.3 milyon YTL gelir vergisi tahakkuku ile önce İstanbul'un sonra da Türkiye'nin vergi rekortmeni oldu. Sabancı'nın 44.8 milyon YTL tutarında matrah bildirdiği kaydedildi. Sabancı, 2000'in vergilendirme döneminde de birinci olmuştu.

KOÇ VE SABANCI FERTLERİ YARIŞTI

İstanbul'da 2001 yılından bu yana rekortmenliği kimseye bırakmayan Aydın Doğan 10.9 milyon YTL'lik vergi beyanı ile ikinci sırada yer aldı. Türkiye'nin ilk 100 listesinde Koç Ailesi'nden 4, Sabancı Ailesi'nden de 7 isim listeye girdi. Sabancı Ailesi'nden İstanbul'da vergi şampiyonları listesine giren fert sayısı ise 14 olmuştu. Koç ailesinden Rahmi Koç üçüncü sırada yer alırken, Mustafa Koç 11, Ali Koç 22 ve Ömer Koç da 26'ncı sırada yer aldı. Sabancı ailesinden, Demir Sabancı, listenin ilk sırasında yer alırken Sercan Sabancı 12, Şevket Sabancı 20, Ömer Sabancı 23, Sevil Sabancı 41, Vuslat Sabancı 68, Dilek Sabancı 84'üncü sırada yer aldı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title