Haberler

Demir Leydi Turp Gibi

Eyfel Kulesi Yapılan Teknik Muayeneden Sağlıklı Çıktı.

Fransa ve Paris?in simgesi demir leydi olarak adlandırılan Eyfel kulesi yapılan teknik muayeneden sağlıklı çıktı.

Dünyada en çok gezilen tarihi eserler arasında birinciliği kimseye kaptırmayan Eyfel kulesini günde ortalama 30 bin yılda 6 milyondan fazla ziyaretçi geziyor. Ocak ayında yapılan teknik kontrollerde kulenin demir iskeletin şiddetli fırtına ve aşırı yüklenmeyle beraber, çevre kirliliğinden etkilenip,etkilenmediği incelendi.

Teknik muayenenin sonuçları geçtiğimiz gün basına açıklandı. Yetkililer 1889 yılında dünya fuarı için yapılan 324m. yüksekliğindeki kulenin mimarı Gustave Eiffel kuleyi , 20 yıl sonra sökmeyi planlıyordu,oysa 122 yıldır teknik sorunu olmadan ayakta duran Eyfel kulesi sağlam çıktı. Teknik muayene sonuçlarında kulenin önümüzdeki iki,üç asır daha sağlamlığını koruyacağı açıklandı. Demir leydinin devamlı denetiminden sorumlu Stephane Roussin basına yaptığı açıklamada? 18 bin parça metalden inşaa edilen ve perçinle tutturulan Eyfel kulesi yapılan boyama çalışmaların dışında teknik bir eksikliğe rastlanmadığı tespit edildi?. Sorumlu Roussin? rutin denetimlerle birlikte yeni teknoloji imkanlarıyla demir leydi her yıl gözden geçirelecek diye konuştu?.

EYFEL KULESİ NAL DEMİRİNDEN YAPILMIŞ

Denetimi üstlenen ?Cetim? firmasın mühendisleri yapılan denetimde eski planlara göre demir leydiyi kimyasal,mekanik,elektronik testlere tabii tuttu. Sonuçlar hepimizi sevindirdi 122 yıl önce kullanılan metalin,atların ayağına çakılan nal yapımında kullanılan metal olduğu tespit edildi. Mühendisler bu tür metalin kule için elverişli olduğunu, az paslanıp,

esneklik payıyla daha dayanıklı olduğunu ortaya çıkardılar. Kule?de tüm demir parçalarını birbirine tutturan 148 bin perçin bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title