Haberler

Demet'in Ölümünde Cinayet Şüphesi

Adana'nın Karataş İlçesi'nde içinde bulunduğu otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu öldüğü ileri sürülen 18 yaşındaki Demet Kürdoğlu'nun aynı kazada yaralanan ve haklarında 3 ayrı suçtan dava açılan erkek arkadaşı ile onun polis ağabeyinin yargılanmasına başlandı.

Olgunlaşma Enstitüsü öğrencisi Demet Kürdoğlu, lise öğrencisi 19 yaşındaki Durmuş Atvur ile tanışıp arkadaş oldu. Birbirlerine aşık olan gençlerden Atvur, Demet ile evlenmek istedi ve ailesine haber gönderdi. Genç kızın babası Muhammet Kürdoğlu, "Siz çocuksunuz" diyerek buna karşı çıktı. Bunun üzerine Durmuş Atvur, iddiaya göre sevgilisinin babasını arayarak, "Sana hayatının en büyük acısını yaşatacağım" diyerek onu tehdit etti. Ardından da 21 Kasım 2010'da, Durmuş Atvur ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli ağabeyi Mahmut Kemal Atvur, Demet Kürdoğlu'nu kaçırarak Karataş İlçesi'ne götürdü. İddiaya göre, polis memuru Atvur'un kullandığı 01 ADB 01 plakalı otomobil ilçeye bağlı Yemişli Köyü yakınlarında şarampole uçtu. Kazada genç kız öldü, polis memuru Mahmut Kemal Atvur ile kardeşi Durmuş Atvur yaralandı. İfadeleri alınan kardeşler, serbest bırakıldı.

'ÖLMEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ'

Ölen Demet'in ailesi, kızlarının dövülerek öldürüldüğünü, ardından olaya kaza görünümü verildiğini öne sürerek kardeşler hakkında suç duyurusunda bulundu. Baba Muhammet Kürdoğlu, "Bu kaza değil bir cinayettir. Yaşları küçük olduğu için evlenmelerini istemedim. Kızım da ondan vazgeçince tehdit edildim. Böyle bir olay yapacağı, kızımı öldüreceği aklımın ucundan dahi geçmedi. Yoksa kızımı okula yalnız göndermezdim. Kızımı silah zoruyla götürdükleri Karataş'ta feci şekilde döverek öldürdüler, daha sonra dönüşte planladıkları cinayete kaza görüntüsü vererek bu olayı kapatmak istiyorlar. Bu cinayetin peşini bırakmayacağız" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, polis memuru Mahmut Kemal Atvur hakkında 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan 6 yıla kadar, kızın sevgilisi Durmuş Atvur hakkında ise 'cinsel saldırı ve suçu üstlenme' suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Tutuksuz kardeşlerin yargılanmasına Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Demet Kürdoğlu ile 3 yıl arkadaşlık ettiklerini belirten Durmuş Atvur, "Arkadaşlığımız boyunca hiç cinsel ilişkimiz olmadı. Ben savcılıkta verdiğim ifademde, savcının sorusunu yanlış anladığımdan dolayı 'İlişkimiz oldu' demiştim. Kazadan sonra da ehliyetim olmadığı için 'Aracı ben kullanmıyordum' dedim. Peşimizden gelen araca yol vermek isterken kaza yaptım" diye konuştu.

İddiaların asılsız olduğunu ileri süren Mahmut Kemal Atvur da "İddia edildiği gibi okulundan alıp silah zoruyla kaçırmadık. Birlikte pikniğe gittik. O gün benim en mutlu günümdü. Dönüşte kardeşim 'Kız arkadaşımın yanında aracı ben kullanayım' dedi. Dönüşte ona verdim. Ayrıca bu olay ve olay nedeniyle yazılan haberler bizi çok rahatsız etti. Duruşmaya özellikle izin alıp geldim. Burada Demet'in annesi gelsin bana tokat vursun da rahatlayayım" diyerek kendini savundu.

'EN AĞIR CEZA VERİLSİN'

Konuşmakta güçlük çeken Demet'in annesi Ayşe Kürdoğlu, sanıklardan şikayetçi oldu. Kürdoğlu Ailesi'nin avukatı Adem Yılmaz ise "Sanık Durmuş, Karataş Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde, Demet ile belirttiği adreste ters ilişkiye girdiğini kabul etmiş. Bizce kendisini mafya olarak tanıtıp zorla ilişkiye girmiştir. Demet'in otopsi raporunda da ilişkiye girdiği sabittir. Biz bu ilişkinin zorla olduğu kanaatindeyiz" diyerek sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

MKA(OA/SS) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yemişli Karataş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title