Haberler

Deloıtte Seküritizasyon Muhasebesinde Dokuzuncu Kez Dünyanın En İyisi

Deloitte, Finans Kuruluşlarının Ellerinde Biriken Kredi Alacaklarını Satılabilir Kıymete Çevirme İmkanı Sağlayan Seküritizasyon (Securitization) Muhasebesi Alanındaki Uygulamaları ile Sektörün Önde Gelen Yayınlarından Uluslararası Seküritizasyon Raporu (Isr) Tarafından 2006 Yılında da Birincilik Ödülüne Layık Görüldü.

Deloitte, finans kuruluşlarının ellerinde biriken kredi alacaklarını satılabilir kıymete çevirme imkanı sağlayan seküritizasyon (securitization) muhasebesi alanındaki uygulamaları ile sektörün önde gelen yayınlarından Uluslararası Seküritizasyon Raporu (ISR) tarafından 2006 yılında da birincilik ödülüne layık görüldü.

Londra merkezli ISR'nin her yıl verdiği prestijli ödül üst üste 9. kez Deloitte'un oldu.

1 Şubat 2007 İstanbul; Türkiye'de Denetim, Vergi, Yönetim Danışmanlığı, Kurumsal Finansman ve Kurumsal Risk alanlarında hizmet veren Deloitte'un küresel seküritizasyon muhasebesi uygulamaları Uluslararası Seküritizasyon Raporu (ISR) tarafından birincilik ödülüne layık görüldü. 24 Ocak Çarşamba günü Londra Hilton'da düzenlenen yıllık ISR Küresel Seküritizasyon Ödülleri töreninde ödülü kazandığı açıklanan Deloitte, ödüllerin başlangıcından bu yana bu ödülü kazanan tek firma olma özelliğini dokuz yıldır koruyor.

Deloitte, 50'den fazla ülkedeki üye firma temsilcilerini bir araya getiren uluslar arası bir seküritizasyon ağına sahip. Kuruluşun başarısında bu güçlü küresel ağın büyük rol oynadığını ifade eden Deloitte Türkiye Denetim Sorumlu Ortağı Hüseyin Gürer, "Danışmanlarının hem teknik konularda hem de düzenleme ve vergi alanlarındaki bilgisini seküritizasyon süreci konusundaki yoğun birikimi ile bir araya getiren Deloitte müşterilerinin ihtiyaçlarını da doğru şekilde anlıyor. Uygulamalarımızın sektörde mükemmellik standartlarını belirliyor olması bize gurur veriyor. Elbette, başarıda bize güvenen ve büyük bir bağlılık gösteren müşterilerimize de önemli bir pay düştüğünü belirtmeliyim."

ISR Küresel Seküritizasyon Ödülleri, uluslar arası yapılandırılmış finans çevreleri tarafından bu alandaki en yetkin değerlendirme olarak kabul ediliyor. Ödüller, en iyi seküritizasyon muhasebesi uygulamaları, en iyi seküritizasyon muhasebesi hizmeti verenler, en iyi düzenleyici, en iyi hukuk firması, en iyi kredi derecelendirme kuruluşu, en iyi vekil, en iyi araştırma tedarikçisi ve en iyi anlaşma alanlarında veriliyor.

SEKÜRİTİZASYON NEDİR?

Menkulleştirme olarak da adlandırılan seküritizasyon istikrarlı gelir sağlayan varlıklara dayanarak finans kaynakları yaratma ve finans kuruluşlarının ellerindeki kredi alacaklarını satılabilir kıymete dönüştürme imkanı sunuyor. Sistem çerçevesinde ipoteğe dayalı menkul kıymet kğıtları ikincil pazarlarda alınıp satılabiliyor. Seküritizasyon, pek çok sektör için ciddi finansman kaynakları sağlayarak gelişmeye hizmet ediyor.

DELOITTE TÜRKİYE

Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan ve dünya çapında 2006 yılı cirosu 20 milyar dolara ulaşan Deloitte, yaklaşık 140 ülkede, 135 bin personeli ile faaliyet gösteriyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinin yarıdan fazlasına ve büyük ulusal teşebbüslere, kamu kurumlarına, ulusal devlere ve küresel çapta hızla büyüyen şirketlere hizmet veren Deloitte, birçok gelişmekte olan pazarda da liderliğini sürdürüyor.

Türkiye'de çalışmalarına 1986 yılında başlayan Deloitte faaliyetlerini İstanbul ve Ankara'da 700'e yakın çalışanıyla sürdürüyor. Deloitte'ın Türkiye'de denetim, vergi, yönetim danışmanlığı, kurumsal finansman ve kurumsal risk alanlarında hizmet veren beş şirketi bulunuyor.

(ERÖ-ERÖ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title