Haberler

Deliler Kongresi'nde Neşeli Anlar Yaşandı

Çanakkale Deliler Derneği'nin 12. Olağan Kongresi, Dağ Başında Sağanak Yağmur Altında Davul-zurna Eşliğinde Yapıldı. Yapılan Seçimde Metin Kaya Yeniden Dernek Başkanlığına Seçildi.

Çanakkale Deliler Derneği'nin 12. Olağan Kongresi, dağ başında sağanak yağmur altında davul-zurna eşliğinde yapıldı. Yapılan seçimde Metin Kaya yeniden dernek başkanlığına seçildi.

Kendilerini "deli" olarak tanımlayan 40 kişinin bir araya gelerek kurduğu resmi olmayan Deliler Derneği'nin 12. Olağan Genel Kurulu, Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Dumanlıdağ'ın zirvesinde yapıldı. Sabah saatlerinde Hastanebayırı Spor Kulübü Lokali'nde toplanmaya başlayan dernek üyeleri, bindikleri aracın ön kısmına "Dünya Deliler Günü" yazısını asarak, Dumanlıdağ'a doğru yola çıktı. Sağanak yağmura rağmen kongreyi ertelemeyen üyeler, Lapsaki ilçesinde düzenlenen paça yırtma töreninden sonra yaklaşık 1.5 saat süren yolculuk sonunda Dumanlıdağ'ın zirvesine ulaştılar. Başkanları Metin Kaya'yı "17 Deli 001" yazılı tahtadan yapılmış tahta oturttuktan sonra sırtta taşıyarak davul-zurna eşliğinde kongrenin yapılacağı alana giden dernek üyeleri, burada neşeli anların yaşanmasına sebep oldular.

Her türlü yiyecek ve içeceğin bulunduğu kongrede davul-zurna eşliğinde eğlenen dernek üyeleri, daha sonra başkanlarını seçti. Büyük ilgi gören kongrede, geçtiğimiz yıl başkanlığa seçilen Metin Kaya'nın karşısına aday olarak eski başkanlardan Osman Canik ve Nazım Ekşi çıktı. Divan başkanlığının oluşturulmasının ardından yapılan seçimlerde adaylar, üyelerden kendilerini başkan seçmeleri için oy istedi. Birbirinden ilginç vaatlerin yapıldığı seçimlerde başkan Metin Kaya, Tayland'dan özel olarak fil getirdiğini ancak filin uçağa alınmaması sebebiyle kongreye getiremediğini belirterek, üyelerden özür diledi.

Adaylardan Osman Canik de, seçim için özel olarak deve getirip burada pişirmeyi planladıklarını, Türk Hava Yolları'nın deveye el koyup havaalanında kurban etmesi sebebiyle bunu gerçekleştiremediklerini söyledi. Diğer aday Nazım Ekşi ise, Metin Kaya lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Domates ve kayısıların oy pusulası olarak kullanıldığı seçimde 16 domates oyu alan Metin Kaya, yeniden başkanlığa seçildi. Metin Kaya, üyelerin kendisini başkan seçmesine teşekkür ederek, "En büyük amacım bütün delileri tek çatı altında toplamak" dedi.

Öte yandan, seçim sonunda derneğe yeni üye olmak isteyen 6 kişinin üyelikleri görüşüldü. Yapılan oylama sonunda İstanbul, Çanakkale ve Edirne'den üye olmak için kongreye katılan adaylardan 5'inin üyeliği kabul edilirken, mazbata olarak üyelerin alınlarına ve göğüslerine "D" şeklindeki kırmızı mühür basıldı.

(AÖ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title