Haberler

Delgado'nun Basın Toplantısı

Beşiktaş'ın Arjantinli Yıldızı Delgado, Şampiyonluk Şanslarının Kesinlikle Olduğunu Belirterek, "Şampiyon Olmamız İçin Bütün Maçları Kazanmalıyız" Dedi.

Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado, şampiyonluk şanslarının kesinlikle olduğunu belirterek, "Şampiyon olmamız için bütün maçları kazanmalıyız" dedi.

Arjantinli futbolcu Delgado, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı olduğunu söyleyen Delgado, "Puan olarak şansımız olduğu sürece şampiyonluk şansımız var. Bütün maçlarımız önemli. Şampiyon olmamız için bütün maçları kazanmalıyız" diye konuştu.

İlk yarı yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle kendisinden beklenen performansı sergileyemediğini ifade eden Delgado, şöyle konuştu: "Yaşadığım sakatlıklar beni etkiledi, ancak tedavi sürecini aksatmadan sürdürerek hazır hale geldim. İyi çalışarak takımdan ayrı kaldığım günleri kısa sürede atlattım. Şu an iyi bir form yakaladım ve form grafiğim yükseldi."

Sezon başında uyum sorununu atlatmak için çaba harcadıklarını belirten Delgado, yeni kurulan takımların en büyük sıkıntısının uyum sorunu olduğunu ve bunun zaman aldığını belirterek, "Artık herşey yerli yerine oturdu. Takımın bir kimyası ve tarzı oluştu. Şu an sahada birbirimizi daha iyi anlıyor ve anlaşıyoruz" diye konuştu. Basel'deki ilk yılında da uyum sorunu nedeniyle gerçek performansını gösteremediğini anlatan yıldız futbolcu, Türkiye'de bu durumu geride bıraktığını söyledi.

Kayseri Erciyesspor maçını seyircisiz oynayacak olmalarını da değerlendiren Delgado, şöyle konuştu: "Arjantin'de de küfürlü tezahürat yapılıyor, sahaya yabancı madde atılıyor. Ama saha kapatılmıyor. Türkiye'ye gelene kadar seyircisiz maç oynamadım. Kayseri Erciyesspor maçında taraftarımızın eksikliğini yaşayacağız. Açıkçası taraftar bu şovun en önemli parçası. Onlar olmadığı zaman çok büyük eksiklik olduğu bir gerçek. Taraftarsız futbolun tadı yok. Fakat biz Kayseri Erciyesspor'u yenerek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz ve olumsuz şartları aşmamız lazım. Kendi oyunumuzu sahaya yansıttığımız zaman rakibin kim olduğu önemli değil. İstediğimiz futbolu oynarsak yenemeyeceğimiz takım yok. Herkesi yenebilecek güçteyiz"

Kendisinin hangi mevkide oynadığının önemli olmadığını, önemli olanın Beşiktaş'ın başarısı olduğunu belirten Delgado, "Profesyonel bir oyuncuyum ve bana verilen görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Beşiktaş'ın iyiliği için sağ mevkide oynamam gerekiyorsa, oynarım" ifadelerini kullandı.

Türk futbolunun İsviçre futboluna oranla daha sert ve agresif bir yapıya sahip olduğunu belirten Delgado, Ricardinho ile kendisinin defansif yönlerinin fazla olmadığı için eleştirilmelerini de anlamsız bulduğunu belirtti. "Biz ileriye dönük ofansif oyuncularız" diyen Delgado, futbolun bir beraberlik oyunu olduğunu söyledi. "Hem defansı hem ofansı aynı anda yapamayabilirsiniz. Bunun için her takımda bazı oyuncular defansif oynar" diyen Delgado, şöyle konuştu: "Ama biz Ricardinho ile birlikte ofansif futbol oynuyoruz. Koray ve Serdar hem defans hem hücum yapsalardı, yorulurlardı. Aynı şekilde biz de yorulurduk. Benim ve Ricardinho'nun defansif oyuncular olduğu söylenemez ama defansif konusunda yaptığımız Koray ve Serdar'a yardımcı olmak."

Delgado, Ankaragücü maçında sergiledikleri futbolla ilgili eleştirilere de şöyle cevap verdi: "Özellikle Ankara'da oynanan maçlarda zorlandık. Üç takım da aynı sahayı kullandığı için zeminin kötü olduğunu kabul etmek gerekir. Sadece ben ve Ricardinho değil tüm takım arkadaşlarım ve rakip oyuncuların da zorlandığı bir sahaydı. Onun için istenilenler sahaya tam anlamıyla yansıtılamadı"

Delgado, hakemler konusunda ise "Maç sırasında bana yapılan hareketlerin çok sert olduğunu düşünebiliyorum. Ama daha sonra baktığımda sert olmadığına karar veriyorum" ifadelerini kullandı.

(İY-İY-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title