Haberler

Deivid: Semih Ligdeki En İyi Santrofor

Fenerbahçe'nin Brezilyalı Futbolcusu Deivid de Souza, Sağ Tarafta Birlikte Oynadığı Gökhan Gönül'ün Kendisine Çok Yardımcı Olduğunu Söyledi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid de Souza, sağ tarafta birlikte oynadığı Gökhan Gönül'ün kendisine çok yardımcı olduğunu söyledi.

Futbol Federasyonu'nun aylık dergisi Tamsaha'nın Aralık sayısına röportaj veren Deivid, Gökhan ve Önder'in futbol karakterinin çok farklı olduğunu belirterek, “Gökhan bana gerçekten çok yardımcı oluyor. Önder'le arkadan biraz daha destek vermesi konusunda tartışıyordum” dedi.

Gökhan'ın sağ tarafta iyi bindirmeler yaptığını vurgulayan Brezilyalı futbolcu, “Gökhan o bölgeye geldi ve gerçekten inanılmaz bindirmeler yapıyor. Size çok fazla seçenek sunuyor, boş alanlar oluşturuyor. Bu hem benim hem de takımımız açısından çok olumlu bir durum. Bunu kullanabildiğinizde de ortaya güzel şeyler çıkıyor” diye konuştu.

Deivid, Semih ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Alex'e katılıyorum. Semih öncelikle çok zeki bir oyuncu ve bir forvette olması gereken çoğu özelliğe sahip. Topu çok iyi saklıyor, hava toplarına hâkim, teknik kapasitesi yüksek. Onunla duvar pasını çok rahat yapabiliyorsunuz. Bence bu ligdeki en iyi Türk santrfor Semih. Milli takımda da çok başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü başarılı olmaması için hiçbir sebep yok."

"HİÇBİR ZAMAN BİRİNCİ FORVET OLARAK OYNAMADIM"

Deivid de Souza, oynadığı takımlarda hep ikinci forvet ya da orta sahadan hücuma destek veren oyuncu olarak görev yaptığını anlatarak, "Geçen sezon Zico benden birinci forvet olmamı istemişti. Tabii ki ben de gruba yardımcı olmak adına elimden geleni yapmaya çalıştım" dedi.

Daha sonra Zico ile bu konuyu konuştuklarını kaydeden Brezilyalı futbolcu, "Zico ile görüştük ve benim bu sezondaki gibi oynamam halinde hem kendi adıma hem de takım için daha faydalı olabileceğim konusunda hemfikir olduk. Zaten konuştuğumuz şey de sahada gerçekleşiyor. Böyle oynadığım zaman yeteneklerimi daha fazla gösterebiliyor, daha etkili olabiliyorum" şeklinde konuştu.

Deivid, kendisine 2005 yılında Trabzonspor'un transfer teklifi yaptığını, ancak Sporting Lizbon'a gittiğini, orada oynarken Alex'in Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgilendiğini söylemesi üzerine hemen kabul ettiğini söyledi.

Fenerbahçe'de Brezilyalıların fazla olmasının performansını çok olumlu etkilediğini ifade eden Deivid, “Biz bir başlangıç yaptık. Fenerbahçe Kulübü'ne birçok Brezilyalı daha gelecek ve başlayan bu başarıyı devam ettirecek. Zico şu anda çok iyi bir sistem kurmuş durumda. Şampiyonlar Ligi'nde bu gruptan çıkarsak bu Fenerbahçe tarihinde bir ilk olacak. 100 yıllık bir kulübün tarihinde ilk kez böyle bir başarı elde ediliyor. Bu başarının birer parçası olduğumuz için bizler de çok mutluyuz” diye konuştu.

Deivid, Türklerle Brezilyalılar arasında birçok benzer yön olduğunu kaydederek, “İki ülkenin insanları da mutlu olmayı ve gülmeyi seviyor. İki ülkede de kırmızı ışıkta durduğunuzda para isteyen çocuklar var. Herkes tanısa da tanımasa da birbirine selam veriyor. Bu bence çok hoş bir şey. Kısacası iki ülkenin insanları da sıcakkanlı ve kaynaşma çok çabuk sağlanabiliyor” dedi.

"BAŞARIDA ROBERTO CARLOS'UN ÇOK BÜYÜK ETKİSİ VAR"

Deivid, bir soru üzerine, takım arkadaşı Roberto Carlos'un başarıda çok büyük etkisi olduğunu söyledi.

Roberto Carlos'un tam anlamıyla ağırlığını koyduğunu anlatan Brezilyalı oyuncu, şöyle devam etti:

"Roberto Carlos ismi, tecrübesi, kariyeri, saha içinde yaptıkları ve saha dışındaki hareketleriyle tam anlamıyla ağırlığını koydu. Geçtiğimiz sezonla karşılaştırdığımızda takım kendisine daha fazla güveniyor. Bu güven duygusu tek tek oyuncular için de geçerli. Bu sezon tek vücut olduk ve herkes aynı şeyi düşünüyor. Bu durum, başarının temel sebeplerinden biri. Bunda onun çok büyük bir etkisi var. Ne kadar etkili olduğunu zaten takımın bu sezon gösterdiği performanstan görebiliyorsunuz. Diğer takımlar Fenerbahçe'yle oynarken artık çok daha temkinli davranıyor. Bize çok daha fazla saygı duyuyorlar. Çünkü hafife aldıklarında kalelerinde 3-4 gol görebileceklerini biliyorlar. Dolayısıyla bu da bizim için olumlu bir durum."

Deivid, Roberto Carlos'un ön plana çıkmasının Alex'te bir rahatsızlığa yol açtığı şeklindeki görüşe katılmadığını belirterek, “Herkesin farklı karakterleri var. Alex biraz daha içine kapalı bir insan. Roberto Carlos daha şakacı, daha açık, çevreyle iletişimi daha kuvvetli bir insan. Ben böyle bir sıkıntı olduğunu ve Alex'in bir rahatsızlık duyduğunu düşünmüyorum” dedi.

"ZICO BİZİM İÇİN HALKIN BAŞKANI GİBİ"

Deivid de Souza, teknik direktörleri Zico'nun Brezilya'da herkesin idolü olduğunu kaydederek, “Zico bizim için halkın başkanı gibi. Oynadığı dönemde kendisine 'Beyaz Pele' lakabı takılmıştı. Futbolcu olsun olmasın, Zico Brezilya'daki herkesin idolü. Pele'den sonra gelen ikinci isim. Brezilya tarihindeki en önemli insanlardan birisi o” dedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki ve lig maçlarındaki performansların farklı olmasıyla ilgili bir soru üzerine Deivid, “ Karşınızda futbol oynamak isteyen bir rakip olduğunda siz de istediklerinizi sahaya yansıtabiliyorsunuz. Ligde 10 defa Beşiktaş ve Galatasaray'la oynamayı tercih ederim. Çünkü iyi takıma karşı oynamak daha keyifli. Bir de Anadolu takımlarının eforu 10'sa, sizinle oynadıkları maçta 15'e çıkıyor. Kendilerini gösterebilmek için müthiş bir efor sarf ediyorlar. Bu bazen sertliğe de kaçabiliyor ama taktik açıdan genellikle kapalı oynuyorlar ve siz de istediğiniz boşlukları bulamıyorsunuz” diye konuştu.

Deivid, “Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde nereye kadar gidebilir?” sorusu üzerine, “Kupaya kadar. Barcelona ve Manchester United'ı diğerlerinden ayırıyorum ama diğer bütün takımlar birbirlerine yakın seviyede. O nedenle her şey olabilir” dedi.

Deivid, Fenerbahçe formasıyla attığı en özel golün geçen sezon Trabzonspor maçında attığı şampiyonluğu getiren gol olduğunu kaydetti.

"AİLEM İÇİN BİR ÇÖZÜM OLDUM"

Deivid de Souza, ailesinin çok fakir olduğunu, kendisinin futbolcu olarak onlara bir çözüm olduğunu kaydetti.

"Ailem gerçekten çok fakirdi. Yedi kardeştik ve bazen ekmek alacak parayı bile bulamadığımız günler oldu" diyen Brezilyalı futbolcu, şunları anlattı:

"O yüzden benim için tek çare futbolcu olmaktı. Çok şükür bu gerçekleşti ve ben ailem için bir çözüm oldum ama bu bir anlamda da iyi. Çünkü o günleri yaşadıktan sonra bugünün değerini çok daha iyi anlıyorsunuz. O insanların nasıl yaşadıklarını çok daha iyi bilebiliyorsunuz. Tabii ki kimse o dönemden geçmek istemez ama bunları yaşamanız hayatta size birçok şeyi öğretiyor. Şu an ne mutlu bana ki, aileme çare oldum ve onlara daha güzel bir hayat sunabiliyorum. Zaten o zaman anneme 'Bir gün bizim de güzel günlerimiz olacak' diye söz vermiştim. Bu sözü yerine getirebildiğim için çok mutluyum. Şimdi anne ve babamın yanı sıra kardeşlerimin dördüne destek olmayı sürdürüyorum. Diğer iki kardeşim ise bana ihtiyaç duymadan kendi hayatlarını idare edebiliyor."

Deivid, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde başarılı olmayı, Fortis Türkiye Kupası'nı da kazanmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title