Haberler

Deik Başkanı Vardan 2016 Yılı Büyüme Verilerini Değerlendirdi

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, 2016 yılı büyüme rakamlarına ilişkin, ekonominin yılın son çeyreğinde beklentinin üzerinde büyümesinin olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, 2016 yılı büyüme rakamlarına ilişkin, ekonominin yılın son çeyreğinde beklentinin üzerinde büyümesinin olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2016 yılı büyüme rakamlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Vardan, ekonominin yılın son çeyreğinde beklentinin üzerinde büyümesini olumlu olarak değerlendirdi.

"Arzuladığımız büyüme rakamlarını yakalayacağımıza olan inancımız tamdır"

Türkiye'nin 2016 yılında ağır şartlar içinde olduğunu belirten Vardan değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: "2016 yılında dünya genelinde küresel ticaretin daralması, ülkemizde ise yaşadığımız hain darbe girişimi dahil türlü terör olaylarının ülkemiz ekonomisine olumsuz etkilerine rağmen, kişi başı milli gelirimizin 11 bin dolar düzeyinde tutunması ve yıl genelinde GSYH'nın yüzde 2,9 büyümesini oldukça olumlu bir gelişme olarak nitelendiriyorum. Hangi ülke bunca ağır şartlar altında büyümesini sürdürebilirdi.

Hamdolsun, ülkemiz bunu başarmıştır. Hiç şüphesiz bu, ülkemizin karşılaştığı sorunlara karşı, ekonomi yönetimimizin aldığı kararların, büyüme rakamlarına olan olumlu etkisini bizlere gösteriyor. İtici güç işlevini üstlenen iç talep artışının ve son çeyrekte ivmelenmiş özel tüketim harcamalarının yanı sıra yatırımların da büyüme kaydetmiş olması bizim için ayrıca çok önemlidir. Tabii ki, bu rakamlar içinde bulunduğumuz ortam itibariyle sevindirici olmakla beraber, Türkiye'nin 2023-2053-2071 hedeflerine giden yolda olması gerekenin altındadır. Ülkemizdeki vatandaşlarımızın önümüzdeki günlerde yeni Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi hakkında vereceği karar ve bilhassa coğrafyamızda yaşanan belirsizliklerin ortadan kalktığı bir yılda daha yüksek ve arzuladığımız büyüme rakamlarını yakalayacağımıza olan inancımız tamdır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye İstatistik Kurumu Ömer Cihad Vardan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title