Haberler

Dehlize Düşen Şahsı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde bulunan bir mağaraya giren ve dehlize düşerek mahsur kalan şahsı kurtarma çalışmaları saatlerdir devam ediyor.

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde bulunan bir mağaraya giren ve dehlize düşerek mahsur kalan şahsı kurtarma çalışmaları saatlerdir devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Alpagut kırsalında bulunan Yarasaini mağarasına arkadaşı ile birlikte define aramak için girdiği iddia edilen Ramazan Yörük'ü kurtarma çalışmaları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve NAK Eskişehir Birimi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mağaracılık Kulübü üyeleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yaklaşık 24 saattir sürüyor.

Toplam 8 arkadaş olarak gittikleri bölgede 6 kişi dağın eteğinde beklerken, Yörük ve bir arkadaşının 313 metre rakımdaki mağaraya çıktığı, arkadaşının bir süre sonra çıktığını söylemesi üzerine Yörük'ün 'Sen çık ben biraz fotoğraf çekeyim' dediği ve kendisinden bir daha ses alınamayınca yaklaşık 1,5 saat sonra jandarma ekiplerine bilgi verildiği öğrenildi. Olay yerine ilk olarak NAK ve AFAD ekipleri gelerek, içeride gaz olabilir düşüncesi ile ölçüm cihazı beklenerek kontroller yapıldı. Ekipler, mağara girişi ve içinin çok dar olması nedeniyle bir süre içeri giremeyince, olay yerine gelen ESOGÜ Mağaracılık Kulübü üyesi bir kişinin girmesiyle yaklaşık 35 metre derinlikteki Ramazan Yörük'e ulaşıldı. Yörük'ün ayakta duramadığı, vücudunda çok sayıda kırık olabileceği, ancak bilincinin ve nabzının açık olduğu belirlendi. İçeriye sedye giremediği için hilti ile genişletme çalışmalarının sürdüğü, fakat kaya yapısının çok sert olması sebebiyle yaralıya ulaşmanın çok zor olduğu da bildirildi.

Dün gece de devam eder kurtarma çalışmalarının halen devam ettiği, bölgeye çevre illerden de çeşitli arama kurtarma ekiplerinin geldiği öğrenildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mihalgazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title