Haberler

Değeli Maden İhracatçıları Dubai'ye İhracatı 4 Milyar Dolara Yükseltmeyi Hedefliyor

İmmib Başkanlar Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, Dubai'ye 2 Milyar Dolar Seviyesinde Olan İhracatı İlk Etapta 3 Milyar Dolara, Orta ve Uzun Vadede İse 4 Milyar Dolara Çıkarmayı Hedeflediklerini Söyledi.

İMMİB Başkanlar Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, Dubai'ye 2 milyar dolar seviyesinde olan ihracatı ilk etapta 3 milyar dolara, orta ve uzun vadede ise 4 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Dubai'de 25-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası The Big 5 Show Fuarı'na katılacak olan İMMİB, burada dünyaca ünlü uluslararası inşaat firmalarının mimarlık ofisleri, satın alma yetkilileri ve danışman firmalarıyla çeşitli temaslarda bulunacak. İMMİB'in butik sektörel ticaret heyetinde İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği ve aynı zamanda İMMİB Başkanlar Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ahmet Keleş ve İstanbul

Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı (İKMMİB) Murat Akyüz yer alacak. Başta Dubai olmak üzere bölgedeki inşaat sektöründeki gelişmeleri incelediklerini ve çok iyi hazırlandıklarını aktaran Öztiryaki, çok önemli görüşmelere imza atacaklarını ve birçok yöneticiyi de Türkiye'ye davet ederek ülkemizdeki sektörel gelişmeyi göstererek 'ispatı rüştlerini' gözler önüne sereceklerini söyledi.

Dubai'de aralarında Emaar Group, Dubai Properties gibi önemli grupların da bulunduğu 10 uluslararası inşaat firmasının mimarlık ofisleri, satın alma yöneticileri ve danışmanlık firmalarıyla çok ciddi görüşmeler yapacaklarını belirten Öztiryaki "İMMİB adına kimya, maden, demir ve demir dışı ihracatçı birlikleri olarak orada büyük gelişme sağlayacağımıza inanıyoruz. Bir inşaatı, towerin malzemelerini çimento hariç paket halinde sağlayacak durumdayız. Bu çök önemli bir faktör. İnşaat için gerekli demirden

yapı kimyasallarına, mermerden kaplama malzemelerine, boyadan mutfağa yalıtımdan musluğa kadar çimento hariç her şeyi sağlayabiliyoruz" dedi.

"HEDEF DUBAİ İLE İHRACATI 2 KATINA ÇIKARMAK"

Dubai ziyaretiyle büyük bir ihracat seferberliği yaparak olta atıp balık beklemeyeceklerinin altını çizen Öztiryaki, "Oraya gidip olta atıp balık beklemek yerine hedef atışı yapacağız. Yapacağımız görüşmelerle balığı zıpkınla nokta atışıyla vuracağız. Direk müşteriyi hedefledik. Dubai'ye 2 milyar seviyesinde olan ihracatımızı bu girişimimizle ilk etapta 3 milyar dolara, ardından Birleşik Arap Emirliklerine mücevherat ihracatımızı da artırarak orta ve uzun vadede 4 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

Artık malını ispat etmiş Türkiye, girişimlerini ülkeler yerine firmalara yönlendirecek" diye konuştu.

"KARAR VERİCİLERİ İKNA EDECEĞİZ"

Dubai'de gerçekleştirecekleri temaslarıyla ilgili bilgi veren İMİB Başkanı Ahmet Keleş de faaliyetleriyle ticari yapıya değer katmaya çalıştıklarına işaret ederek, "Sattığımız ürüne değer katacağız. Bu da katma değer anlamında önem arz ediyor. İhracatımızı hızla artıracağız" dedi.

Keleş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birleşik Arap Emirlikleri inşaat alanındaki son dönem gelişmelerle dünya inşaat endüstrisinin en önemli merkezi haline geldi ve bizde bu gelişen pazarda hak ettiğimiz yeri almak arzusundayız. Bu anlamda hem mevcut ihracatımızı artırmak hem de artırırken katma değer anlamında farklı bir boyuta taşımak istiyoruz. O sebeple, bu işin ticaretini yapan kitleden ziyade karar verici mekanizmalarla görüşmeler yapıp proje aşamasında bizim ürünlerimizin tercih edilmesini sağlayacak iletişimler kurmayı ve akabinde

emtia cinsinden satışlarımızı taahhüt bazında projeye hizmet edecek ticari yapıya kavuşturma hedefindeyiz. Bu anlamda bir gelişme mevcut satış değerimizi en az bire üç oranda artıracaktır."

İKMMİB Başkanı Murat Akyüz ise yapı alanında çok büyük girdileri ürettiklerini hatırlatarak, "Bölgede tek başına firmaların başarıya ulaşması zor. Biz İngiltere modelini örnek alarak gerek yatırım gerek müteahhitlik hizmetleri ve girdilerle oraya gidiyoruz. Dubai'de kontak ofisi kuracağız. İMMİB'in bu kontak ofisi ile 365 gün 24 saat çalışan bir sistem olacak" şeklinde konuştu.

(CAH-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title