Haberler

Gaziantep'te Genç Kadın, Definecilerden Kurtardığı 2 Asırlık Mağarayı Kafeye Çevirdi

Güncelleme:

Gaziantep'te girişimci bir ev hanımı, 150 yıllık Antep evini restore ederek otele, evin altında bulunan ve yaklaşık 2 asırlık olduğu tahmin edilen mağarayı ise kafeye çevirdi.

Gaziantep'te, ev hanımı Aynur Zorkirişci, 150 yıllık Antep evi restore ederek otele, evin altında bulunan ve yaklaşık 2 asırlık olduğu tahmin edilen mağarayı ise kafeye çevirdi.

DEFİNE AVCILARININ HEDEFİNDE OLAN BİNAYI TAHRİBATTAN KURTARDI

Gaziantepli kadın girişimci Aynur Zorkirişci, çocukluk hayali olan Antep evlerinden birini restore etmek amacıyla satın almıştı. Eyüpoğlu Mahallesi'nde bulunan 150 yıllık Antep evinin define avcılarının hedefinde olan binayı tahribattan kurtaran girişimci ev hanımı, yaklaşık 40 ay önce binayı restore çalışmalarına başlamıştı.

BAHÇEDEKİ TOPRAĞI KAZAKEN MAĞARANIN GİRİŞİNİ BULDU

Uzun süren restorasyon işlemlerinin ardından harabe olan ev butik otel haline getirilerek turizme kazandırıldı.
Kulaktan kulağa dolaşan rivayetler üzerine evin altında olduğu söylenen mağarayı araştıran Aynur Zorkirişci'nin oğlu Cengiz Zorkirişci ile birlikte, bahçedeki toprağı kazarken mağaranın girişini bulmuştu.

Evinin Altından Çıkan 2 Asırlık Mağarayı Kafeye Çevirdi

2 ASIRLIK MAĞARA, KAFE OLDU

Yaklaşık 2 asırlık olduğu tahmin edilen mağaranın sarnıç olarak kullanıldığı tahmin edilirken, günümüzde kafe olarak otel içerisinde hizmet vermeye başladı. Bahçeyi ve mağarayı ise yöresel yemek ve eşyaların tanıtılıp, sunulduğu bir mekan haline getirmeyi planlayan Zorkirişçi, otelin 8 oda ve 20 kişi kapasiteli olduğunu belirtti.

Definecilerin Harabeye Çevirdiği Evi 1,5 Milyon Lira Harcayarak Butik Otel Yaptı

RESTORASYONU TAM 40 AY SÜRDÜ

Zorkirişçi, " Hayallerim bir süre sonra gerçek oldu. Aldığım zaman çok harabe ve çok kötü bir haldeydi. Bir şeyler başarmaya çalıştık ve burası 16 yataklı bir butik otel haline geldi. Buranın restorasyonu tam 40 ay sürdü. Bebekler bile 40 haftada doğarken burası 40 ay sürdü ve çok yordu. Bu süreçte çok engellere takıldık tescilli bir bina olduğu için çok sıkıntı zamanlarımız oldu ama yine de Belediye ve diğer kurumların destekleri ile rahat bir süreç olarak bitirdik" dedi

Definecilerin Harabeye Çevirdiği Evi 1,5 Milyon Lira Harcayarak Butik Otel Yaptı

"GEÇMİŞTE SARNIÇ OLARAK KULLANILMIŞ"

Otel içersinde bulunan mağaranın geçmişte sarnıç olarak kullanıldığını vurgulayan Zorkirişçi, "Mağaranın bilgisini ise, bu evin sahiplerinden öğrendik. Geçmişine dair bahsettiler. Ondan dolayı bir uç bulduk ve yapmaya karar verdik. Açalım ne göreceğiz dedik. Açtık ve böyle güzel bir yeri turizme kazandırdık. Aslında geçmişte sarnıçmış burası sonradan kapatılmış. Bizde insan gücü ile 40 traktör enkaz çıkararak bu mağaraya ulaştık. Mağarayı kafe yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu

Definecilerin Harabeye Çevirdiği Evi 1,5 Milyon Lira Harcayarak Butik Otel Yaptı

"BÖLGENİN TAMAMEN MAĞARA OLDUĞU SÖYLENİYOR"

Butik otel yapılan bölgenin tamamının alt kısmında mağara olduğunun söylendiğini belirten Zorkirişçi," Bundan sonraki hedefimiz turizme güzel bir şey kazandırdığımız için artık insan kazanmak ve insan tanımak istiyoruz. Misafirlerimizi güzel ağırlamak ve iz bırakmak istiyoruz. Hedefimiz ticari kazançtan çok insanlar memnuniyet ile ayrılsın istiyoruz. Zamanla geliştirmek istiyorum. Zamana bırakmak lazım çünkü bu bölgenin altının tamamen mağara olduğu söylenir" diye konuştu.

Definecilerin Harabeye Çevirdiği Evi 1,5 Milyon Lira Harcayarak Butik Otel Yaptı

MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Öte yandan turizme kazandırılan binada antep yemekleri ile misafirleri beklediğini söyleyen Aynur Zorkirişçi, çeşitli hizmetler verdiği otelinde Gaziantep'e gelecek misafirlerini bekliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

TAHSİN:

TÜRKİYE''MİZİN HER YERİNDE ÖZELLİKLE GÜNEY DOĞU VE DOĞU İLLERİNDE KURTARILMAYI BEKLEYEN YÜZLERCE TARİHİ EV HAN MAĞARA VE MEKANLAR VAR

6
0
yanıtYanıtla
uyanık:

helal olsun kadına Definecilerin yapamadıgını resmi olarak yapmış ve muhtemelen malı da çıkarmışdır :)

4
0
yanıtYanıtla
Misafir:

Roma ya bizans yapısı. Adamlar zamanında yapmış. . . . bizim türkler hazıra konmuş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title