Haberler

    Debokrasi

    İzmir Tiyatro - Meydan-i Sühan Oyuncuları, "Debokrasi" oyunu ile 22 Ekim'de Bab-ı Sanat Sahnesi'nde.

    İzmir Tiyatro - Meydan-i Sühan Oyuncuları, "Debokrasi" oyunu ile 22 Ekim'de Bab-ı Sanat Sahnesi'nde...

    (Varsayımsal filozof Debokrites'in sorgulaması)

    2 Perde Komedi

    XIV. Direklerarası Seyirci Ödülleri: Özgün Yeni Oyun Ödülü.

    "Genel, gelen ve özel istek üzerine: 2013 Yılında prömiyerini gerçekleştirdiğimiz oyunumuz Debokrasi ile 2500 yıl öncesinden bu güne kadar "demokrasi" kavramını sorgulamaya devam ediyoruz. Gündemi bir kez daha önceden yakaladığımız Debokrasi oyunumuzla; sahnelendiği ilk günden beri de geleceğe ışık tutmayı ihmal etmiyoruz. Hem gündemi önceden yakalaması, hem de tarz, tür ve yöntemimiz gereği kendi dinamikleri içinde gelişimini sürdürebilen bir oyun olan "Debokrasi'yi hala seyretmediniz mi?"

    "(Özel) İzmir Tiyatro Meydan-i Sühan Oyuncuları, Geleneksel Türk Tiyatrosu, Ortaoyunu alt yapılı, tarzlar, türler, yöntemler ve sanat akımlarından doğru, gerekli bir biçimde faydalanan, uygulayan, aralarında geçişler yapan, kendi kültürünü çağa uygun bir biçimde geliştirip, geleneksel kaynaklardan aldıklarını çağdaş sentezlerle ileri götüren, açık biçim (epik)ağırlıklı, kendine özgü tarzını oluşturmuş diyalektik bir sentez tiyatrodur. Ayrıca konvansiyonel, alışılagelmiş tiyatroya karşı " Alternatif tiyatro" kimliği taşımaktadır.

    Bu tarzda ve türdeki oyunlarımızın, hazırlık aşamasıyla birlikte oynandığı sürece, her oyunu bir laboratuvar ortamındaki deney olarak gören ve yaşayan oyuncularımızla gerçekleştirdiğimiz uygulamalara seyirci üzerindeki planlanmış etkisi açısından " Psikanaliz Tiyatro" adı verilmiştir.

    Farz edelim vardı, farz edelim o da bir varlıktı. Her devrin filozofu, varsayımsal filozof Debokrites' ten bahsediyoruz. "Olsaydı da bazı kavramları sorgulasaydı, nasıl olurdu?" İşte bu soru havada kalmasın diye; hayatta kendisine biçilen rolü oynayacak Debokrites'in nüktelerle dolu serüvenine tanık olacaksınız.

    Epik bir şahsiyet ve diyalektik yansımalar demokrasi ve felsefe kavramları hiç bu kadar komik, anlaşılır ve zevkli olmamıştı.

    Kendi devrinde değil, geniş zamanda dolaşan Debokrites: Geçiyordum uğradım diyerek demokrasiyi arıyor. Gelip geçici biri gibi görünse de, aslında hiç gelmiyor ve de hiç geçmiyor. Diğer bir yandan da doğruları söylemekten geri kalmıyor."

    "İnsan saygın bir bireydir, öyle tane tane sayılan biri değil."

    "Debokrites"

    Taklit Alanlar

    Tarkan Osoy, Ayhan Özer, Tahsin Çakır, Selda Günönü, M. Emin Ökmen, Tolga Çetiner,Başak Karaldı, Ece Gökalp, Fahir Zencirci

    Her Bilet Bir Fidan

    İzmir Tiyatro - Meydan-i Sühan Oyuncuları, Ege Orman Vakfı ile yaptığı anlaşma ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor ve "Her Bilete Bir Fidan" uygulamasına devam ediyor. Kampanyada satın alınan her bilet için 1 fidan dikilecek ve 5 yıl süre ile sulaması, çapalanması da yapılacak. Fidanın sertifikası oyunun bitiminde hemen teslim edilecek. Siz de bunun bir parçası olun ve bir oyun süresince tüketilen enerjinin ve yaratılan karbon salınımının en az 100 bin katını doğaya oksijen olarak armağan edin.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    İzmir Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title