Haberler

Deaş, Telafer'de Halkı Canlı Kalkan Olarak Kullanıyor"

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyona ilişkin, "Hükümetin silahlı gücü ve diğer yandan DEAŞ'ın arasında kalan 400 bin Telaferli Türkmen, ölümle işkenceyle yüz yüzedir.

ABDULLAH DOĞAN - Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyona ilişkin, "Hükümetin silahlı gücü ve diğer yandan DEAŞ'ın arasında kalan 400 bin Telaferli Türkmen, ölümle işkenceyle yüz yüzedir. DEAŞ, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor." dedi.

Beyatlı, Irak'ta Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonu hakkında, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Operasyonun başladığı saatlerde Bağdat'ta bulunduğunu anlatan Beyatlı, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, bu nedenle de sıklıkla Irak'a gittiğini aktardı.

Beyatlı, Telafer'i terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna İran destekli Haşdi Şabi milislerinin de katıldığını anımsatarak, bunun da sivillerin zarar görmesi yönünde endişeye sebep olduğunu dile getirdi.

Binlerce kişinin Telafer'i terk ettiğini, çatışmalardan kaçanların uzun süreli yolculuk yapmak zorunda kaldığını aktaran Beyatlı, DEAŞ'tan en çok zararı ise Türkmenlerin gördüğünü vurguladı.

Beyatlı, DEAŞ'ın iki yıl önce ele geçirdiği Musul'da da büyük acıların yaşandığını belirterek, "Musul halkı, kurtarma operasyonunda büyük acılar yaşadı. Peşmerge ve hükümetin silahlı güçleri ile DEAŞ'ın geri çekilirken verdiği zarar büyüktür. DEAŞ, görülmemiş işkenceler yaptı." diye konuştu.

"25 bin aile maalesef DEAŞ'ın elinde mahsur"

"Hükümetin silahlı gücü ve diğer yandan DEAŞ'ın arasında kalan 400 bin Telaferli Türkmen, ölümle işkenceyle yüz yüzedir. Adeta iki ateş arasında kaldı." ifadesini kullanan Aydın Beyatlı, şunları kaydetti:

"Haşdi Şabi ve hükümet güçlerinin kente girerken yaklaşımları endişeye sokmaktadır. DEAŞ, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor. Şu anda 25 bin ailenin maalesef DEAŞ'ın elinde mahsur kaldığı haberini alıyoruz. Bu terör örgütü zavallı, günahsız insanların ölümüne sebep olmaktadır. Telaferlilerin büyük kısmı önceki yıllarda Türkiye'ye göç etti. Diğerleri de Erbil, Kerbela ve Necef'e gitti. Artık bu operasyonun başlamasıyla kentte akrabaları olanlar süreci yakından takip ediyor. Türkmen Federasyonu olarak sağlık ekibimizi hazırladık. Telafer civarında tahliye olanlara, kaçabilenlere sağlık desteği vereceğiz."

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün sabah Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını belirterek, militanların teslim olma veya öldürülmeleri dışında başka seçeneklerinin olmadığını bildirmişti.

Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer alan, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer, 16 Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DEAŞ'ın elinde bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Telafer Aydın Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title