Haberler

DEAŞ'ın intihar saldırısı önlendi, canlı bomba teröristlerin kanında uyuşturucu tespit edildi

Güncelleme:

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından özgürleştirilen Suriye'nin Cerablus kentinde bulunan hastaneye yönelik intihar eylemi düzenlemek isteyen DEAŞ'lı 2 terörist güvenlik güçlerince engellendi.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından özgürleştirilen Suriye'nin Cerablus kentinde bulunan hastaneye yönelik intihar eylemi düzenlemek isteyen DEAŞ'lı 2 terörist güvenlik güçlerince engellendi. Eylem yapmaları son anda engellenen 2 canlı bombanın yapılan tahlillerinde ise kanlarında yüksek miktarda uyuşturucu tespit edildi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Cerablus kenti, 24 Ağustos 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırıldı. Altyapı ve üst yapı çalışmaları ile güvenli hale getirilen ve zaman zaman DEAŞ ve PKK/YPG terör örgütlerinin hedefinde olan Cerablus'ta son olarak salı günü DEAŞ'lı 2 teröristin düzenlemek istediği canlı bomba eylemi, yerel güvenlik güçlerince engellendi.

HASTANEYİ HEDEF ALDILAR

İsimleri açıklanmayan Suriye uyruklu DEAŞ'lı 2 canlı bomba, salı günü saat 14.45 sularında Cerablus Hastanesi'ne geldi. Üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan yelekleri giymiş olan ve kaban ile kapatan 2 canlı bomba, hastanede görevli yerel kolluk kuvvetlerince fark edildi. İntihar eylemi son anda engellenen ve yerel güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen DEAŞ'lı 2 terörist gözaltına alındı. DEAŞ'lı teröristlerin üzerlerinde yapılan aramada; 1 adet fünye düzenekli canlı bomba yeleği, 1,5 kilo civarında TNT ile bu TNT'nin güçlendirilmesinde kullanılan yaklaşık 2 kilo civarında demir bilye ve düzeneğe ateşlemeyi sağlaması amacıyla bağlanmış 1 metre infilaklı fitil ile 1 el bombası fünyesi bulundu.

KANLARINDA YÜKSEK MİKTARDA UYUŞTURUCU TESPİT EDİLDİ

Gözaltına alınan DEAŞ'lı teröristler, etkisiz hale getirildikten sonra sağlık kontrolünden geçirildi. İki teröristin yapılan tahlillerinde kanlarında yüksek miktarda uyuşturucu madde bulunduğu tespit edildi. Canlı bomba eylemi öncesi uyuşturucu kullandığı ortaya çıkan DEAŞ'lı teröristlerin saldırı talimatını kimden aldıklarına yönelik sorgulanmalarına devam ediliyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cerablus Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title