Haberler

DBP'liler'den "İrademe Dokunma" Eylemi

Güncelleme:

Basın açıklamasında 'halkın iradesi' vurgusu

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kongreya Jinên Azad (KJA) ve belediye çalışanları tarafından 'İrademe Dokunma' sloganıyla ortak basın açıklaması düzenlendi.

Gülistan Caddesi'nde düzenlenen açıklamaya, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, DBP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar, belediye yöneticileri, KJA Sözcüsü Songül Korkmaz ile çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamada 'İrademe Dokunma' pankartı açıldı. Açıklamasına muhalif ve Kürtçe yayınlar yapan TV ve radyoların kapatılmasına tepki göstererek başlayan DBP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, "Kayyım halkın iradesi değildir. Bizim irademiz görevinden uzaklaştırılan seçilmişlerdir. İrademizi hiç kimseye teslim etmeyeceğiz, ona sahip çıkacağız. Bir kez daha söylüyoruz irademe dokunma" şeklinde konuştu

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title