Haberler

Dbp Eş Genel Başkanı Yüksek Açıklaması

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, 7 Haziran seçimlerine ilişkin, "1950'lerden bu yana bunun kadar önemli bir seçim olmamıştır" dedi.

Partisinin Ağrı İl Başkanlığı tarafından, bir restoranda düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Yüksek, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı aşmasının, sadece 60-70 milletvekilini Meclis'e göndermek olmadığını, aynı zamanda Çözüm Sürecini sonuca götürmek açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Bu bakımdan Türkiye tarihinin en önemli seçimini yaşadıklarını vurgulayan Yüksek, "Belki de 1950'lerden bu yana bunun kadar önemli bir seçim olmamıştır. Tek partili dönemden çok partili döneme geçilen dönemdeki seçim çok kritik ve çok önemliydi. Fakat ondan sonra Türkiye'nin rejimini, halkların ve inançların geleceğini belirleyecek bu kadar önemli bir seçim daha olmadı" ifadelerini kullandı.

Yüksek, Çözüm Sürecinin başarıya ulaşabilmesi için seçimlerde başarı elde edilmesi ve TBMM'de güçlü bir temsil oluşturulması gerektiğini belirtti.

AK Parti'nin seçimden güçlü çıkması durumunda Çözüm Sürecinin sekteye uğrayabileceğini öne süren Yüksek, şöyle konuştu:

"Bu seçimde de AKP tek başına güçlü ve muktedir olursa, endişemiz o ki seçimden sonra bu barış ve çözüm masasına bir kez daha tekmesini vuracak. Tek başına anayasayı yapmaya kalkacak, hiç kimseye ihtiyaç duymadan istediği şekilde bir kanun, yasa ve anayasa çıkaracak, 'ister beğenin ister beğenmeyin' diyecek. Barajın üstünde kalırsak 7 Haziran sonrasında AKP bu kadar güçlü Meclis'e giremeyecek. Tek başına anayasa yapma imkanına sahip olmayacak. Eğer bu ülkenin geleceği şekillenecekse, gelecek Kürtlere de Alevilere de yoksullara da ezilenlere de soracak. Eğer yeniden bir barış deniliyorsa, yeni bir başlangıç deniliyorsa, birinci Cumhuriyet'in yaratmış olduğu sorunları, sıkıntıları ortadan kaldıralım."

Yüksek, "tek dil", "tek millet" ve "tek devlet" söylemlerini ortadan kaldırıp, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak için anayasanın tüm partilerin katılımı ile yapılması gerektiğini ifade etti.

Yemeğe HDP Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan ile HDP ve DBP Ağrı il teşkilatı yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kamuran Yüksek Türkiye Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title