Haberler

Dayanışma Gecesinde, Açlık Grevindeki Depremzede Kadın Bayıldı

Depremzedeler İçin Bu Akşam Fuar Alanında Düzenlenen Moral Gecesinde İse, 4 Gündür Açlık Grevini Sürdüren Huriye Özdemir Adlı Depremzede Kadın Bayılarak Hastaneye Kaldırıldı

Marmara Depremi'nin ardından Irak'ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin'in 10 milyon dolarlık petrol yardımından elde edilen para ile yaptırılan İzmit'in Arızlı mevkiindeki deprem konutlarında, buradan çıkarılmak istenen depremzedelerin 4 gün önce başlattığı açlık grevi sürüyor.

Depremzedeler için bu akşam Fuar alanında düzenlenen moral gecesinde ise, 4 gündür açlık grevini sürdüren Huriye Özdemir adlı depremzede kadın bayılarak hastaneye kaldırıldı.

Fuar alanındaki Çağglayan Gazinosu'nda düzenlenen geceye Arızlı Irak konutlarında barınan depremzedelerin yanı sıra onlara destek vermek için buraya gelen Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, EMEK PARTİSİ Genel Başkanı Levent Tüzel de katıldı.

Gecede depremzedeler adına konuşan Recep Uğur, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek gerekirse açlık gğrevini ölüm orucuna dönüştüreceklerini söyledi.

Bu arada konuşmalar sırasında, 4 günden beri yemek yemediği belirtilen Huriye Özdemir adlı depremzede kadın bir anda sandalyesinde yığılarak kendisinden geçti. Diğer depremzerelerin ilk müdehalede bulunduğu Huriye Özdemir daha sonra olay yerine gelen 112 Acil ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title