Haberler

Davutoğlu Westerwelle ile Telefonda Görüştü

-Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Alman mevkidaşı Westerwelle'nin Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamasına ve Alman Parlamentosunda gerçekleştirilen Türkiye oturumuna tepki gösterdi

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, bugün kendisini telefonla arayan Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle ile ağırlıklı olarak Taksim Gezi Parkı olaylarını ele aldı. Davutoğlu görüşmede, Westerwelle'nin konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamaya ve Alman Parlamentosunda gerçekleştirilen Türkiye oturumunun cereyan tarzına yönelik tepkisini paylaştı.

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu, bu çerçevede gösteri ve ifade özgürlüğü dahil her türlü demokratik hakkın kullanılabildiğini belirten Davutoğlu, demokrasilerin aynı zamanda bir kurallar rejimi olduğunu ve herkesin uyması gereken kanunlar bulunduğunu ifade etti.

Bakan Davutoğlu, Gezi Parkı olaylarında da halkın barışçıl gösteri hakkına saygı gösterildiğini ancak aşırı uç örgütlerin kanun dışı eylem ve hareketlerine müsamaha edilmediğini vurgulayarak, Almanya dahil tüm Avrupa ülkelerinde de benzer olaylar vuku bulduğunda farklı bir tepkinin gösterilmediğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çevre duyarlılığı içinde hareket eden barışçıl göstericilerin temsilcileri ile bugün görüşmekte olduğuna işaret eden Davutoğlu'nun, Türk demokrasisinin meseleyi kendi dinamikleri içinde çözebilecek güç ve olgunlukta olduğunu bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title