Haberler

Davutoğlu: Üzerinde Ayrıntılı Düşünüldü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye -Ermenistan İlişkilerinin Normalleşme Sürecinin, Üzerinde Ayrıntılı Olarak Düşünülmüş ve Vizyon İçeren Bir Süreç Olduğunu Söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşme sürecinin, üzerinde ayrıntılı olarak düşünülmüş ve vizyon içeren bir süreç olduğunu söyledi.

46. Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Davutoğlu, konferans çerçevesinde Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu vizyon Türkiye ile Ermenistan'ın ilişkilerini normalleştirmesi sürecinin yanında Türk-Ermeni iş ilişkilerinin düzeltilmesine, Kafkasya'yı bir barış ve refah alanı haline dönüştürmeye yönelik bir süreçtir" dedi.

Bu süreçte iniş ve çıkışların ve bazı zorlukların yaşanabileceğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz zaten baştan beri bunun böyle olacağını biliyorduk. Bu konuda düşüncelerimiz de, endişelerimiz ve kaygılarımız da açıktır. Ermenistan Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra ortaya çıkan durumu tüm taraflarla çok açık bir şekilde koşuyoruz. Bu çerçevede biz ümit ederiz ki, bu sürecin başında belirlediğimiz vizyona ve bu vizyonun ruhuna uygun bir şekilde bu süreç işler ve sonuçta Türk ve Ermeni halklarının, Türkiye ve Ermenistan'ın, hem de bölgedeki tüm diğer halkların, Azerilerin, Azerbaycan'ın istifade edebileceği bir yeni barış ve istikrar düzeni bölgemizde inşa edilir. Bu konudaki çabalarımız hiçbir zaman durmayacak ve durmaması için bu süreci, başta belirlenen ilkeler doğrultusunda yürütmeye kararlıyız."

Türkiye'nin Suriye ve İsrail arasında oynadığı arabuluculuk rolü ile ilgili olarak da Davutoğlu, "Suriye ve İsrail ne zaman hazır olurlarsa ve ne zaman Türkiye'nin katkısına ihtiyaç hissederlerse Türkiye hiçbir katkıyı ve çabayı göstermekten kaçınmayacaktır" dedi.

Münih Güvenlik Konferansı'nın üst düzey katılımcılar nedeni ile çok önemli bir diyalog platformu oluşturduğunu kaydeden Davutoğlu, "Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşulan konular ve konferans çerçevesinde yaptığımız görüşmeler zamanlama olarak çok özel öneme sahip. Türkiye, Orta Doğu'da çok güzel görüşlere sahip bir ülkedir. Biz bu görüşleri her platformda dile getiriyoruz. Bu görüşleri burada da dile getireceğiz, kamuoyuna sunacağız" diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, 46. Münih Güvenlik Konferansı'nda düzenlenen "Orta Doğu'da Güvenlik ve İstikrar" konulu panelde yaptığı konuşmada, Orta Doğu'da barış ve istikrarın sağlanması gerektiğini belirterek, "Orta Doğu için yeni bir vizyona ihtiyacımız var" dedi.

Orta Doğu'nun imajının değiştirilmesi gerektiğini, bölgenin tarihi ve kültürel geçmişinden dolayı günümüzdeki kötü imajı hak etmediğini ifade eden Davutoğlu, bölgede karşılıklı saygının sağlanması, bölgenin, devletler topluluğu için bir yük olmaktan çıkartılarak, kazanç haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Davutoğlu, Orta Doğu'da reaktif bir politikaya ihtiyaç olduğunu, krizlerin unutulma aşamasına gelmesine izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "Bir Filistinli çocuğun, bir İsrailli çocuk kadar değeri var" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title