Haberler

Davutoğlu: "Teröre Karşı En Kararlı Tutumu Sergilemeye Devam Edeceğiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Esenboğa Havalimanı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları 'Teröre karşı en kararlı tutumu sergilemeye devam edeceğiz' Başbakan Davutoğlu, "Terör saldırıları, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumundan geri adım atmasına sebebiyet vermeyecektir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Esenboğa Havalimanı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları 'Teröre karşı en kararlı tutumu sergilemeye devam edeceğiz'

Başbakan Davutoğlu, "Terör saldırıları, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumundan geri adım atmasına sebebiyet vermeyecektir. Teröre karşı en kararlı tutumu sergilemeye devam edeceğiz." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar'ın başkenti Doha'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, Bursa'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin, "Bu terör saldırıları, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumundan geri adım atmasına sebebiyet vermeyecektir. Nerede ne şekilde olursa olsun mutlaka teröriste ve terör faaliyetlerine karşı en kararlı, ilkeli ve etkin tutumu sergilemeye devam edeceğiz." dedi.

"Ülkemize, halkımıza, huzurumuza dönük bir saldırı"

Bursa'daki terör saldırısının Türkiye'ye, Türk halkına ve huzura dönük bir saldırı olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"8 vatandaşımız yaralandı. Elhamdülillah ağır yaralı vatandaşımız yok. Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü. Bir kez daha halkımıza, bu saldırı dolayısıyla direnç gösterme hususundaki kararlı tutumu dolayısıyla takdirlerimi ifade ediyorum. Geçmiş olsun dileklerimi bütün halkımıza iletiyorum."

"Teröristin kimliği konusundaki çalışmalar sürdürülüyor"

Bursa'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliğinin tespiti çalışmalarının güvenlik güçlerince sürdürüldüğüne işaret eden Davutoğlu, "İçişleri Bakanımızla Bursa Valimizle de yakın bir istişarede bulunduk, inşallah teröristin de kimliği tespit edilecek ve arkasındaki bütün güçler ağ, network ortaya çıkarılana kadar da bu çalışmalar kararlılıkla devam edecek." diye konuştu.

"Metin üzerinde yapılan spekülasyonların gerçek bir karşılığı yok"

Davutoğlu, yeni anayasa çalışmalarında, anayasanın ruhunu oluşturan temel insan hak ve özgürlükleri, temel değerler, giriş bölümleri konularında belli bir aşamaya gelindiğini bildirdi.

Yazım heyetinin de bu çerçevede bazı çalışmalar yaptığını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açık bir şekilde ifade edeyim, daha bunlarda herhangi bir metin ortaya çıkmamıştır. Bu metin üzerinde yapılan spekülasyonların hiçbirinin de gerçek bir karşılığı yoktur. Bunlar aramızda tartışılacak, konuşulacak ve nihai olarak çağdaş, hukuk devleti kuralları içinde özgürlükçü bir anayasa metnini inşallah Meclisimize ve kamuoyumuza sunmayı hedefliyoruz. Kendi değerlerimize atfı olan, bu çerçevede mutlaka evrensel ve milli değerleri birlikte barındıran bir metin için gayret sarf ediyoruz. Metnin özü, esası özgürlükçülüktür. Vatandaşı esas alan, insanı esas alan, devleti esas alıp milleti tanımlayan değil, milleti esas alıp devleti tanımlayan, vatandaşı merkeze alıp, diğer bütün devlet kurumlarını onun etrafında şekillendiren bir anlayışa sahibiz. Dolayısıyla bunun dışında söylenenler gerçeği yansıtmaz."

"Başkanlık sistemini en ideal şekliyle ele alacağız"

Odaklandıkları hususun, net, iç dengeleri iyi korunmuş ve yönetimde herhangi bir yetki karmaşasına yol açmayacak bir sistem olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Bunun adı başkanlık sistemidir. Öncelikli olarak başkanlık sistemini en ideal, çağdaş şekliyle ve şimdiye kadar da savunduğumuz, öne çıkardığımız şekliyle ele alacağız. Kamuoyumuza bunu sunacağız." dedi.

" 1 Mayıs'ta teröre ve şiddete karşı ortak bir ses bekliyorum"

Davutoğlu, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, "Bütün sivil toplum kuruluşlarımızdan, sendikalarımızdan 1 Mayıs'ı barış içinde, huzur içinde kutlamalarını, siyasi görüşleri ne ise bunları ifade etmelerini ama teröre ve şiddete karşı ortak bir ses yükseltmelerini bekliyorum." dedi.

"Uyarılar gereksiz bir tedirginliğe sebebiyet veriyor"

Davutoğlu, ABD'nin, Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik terör saldırısı uyarısına ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

"Bu tür uyarılar, maalesef psikolojik olarak gereksiz bir tedirginliğe de sebebiyet vermektedir. Benzer uyarılar, benzer terör tehdidi ile karşılaşmış ülkelerde yapılmıyor da Türkiye'de yapılıyorsa, dikkatlice düşünmek icap eder. Şu anda dünyada teröre karşı teyakkuz halinde olmayan hiçbir ülke, hiçbir halk yok. Hepimiz, her yerde teröre karşı teyakkuz halindeyiz. Paris'i ziyaret eden, Brüksel'i ziyaret eden birisi, oradaki turistik mekanları, İstanbul'u, bugün Bursa'yı ziyaret edenden daha az risk unsuru taşımıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu 1 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title