Haberler

Davutoğlu: Sever'in Kitabını Ciddiye Almayacağım

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ahmet Sever'in "Abdullah Gül ile 12 Yıl" kitabını ciddiye almadığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül'ün danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in "Abdullah Gül ile 12 Yıl" kitabını ciddiye alamayacağını söyledi.

"CİDDİYE ALMIYORUM"

Davutoğlu, HaberTürk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanatladı. Son zamanlarda Türkiye gündemini meşgul eden Ahmet Sever'in kitabı hakkında da konuşan Davutoğlu "Bir hatıratın geçerli olması için üç şart gerekiyor. Birincisi bir süreç olmalı, ikincisi kişiler gerçek kişilikleriyle örtüşmeli ve üçüncüsü de zamanlamasının ikna edici olması gerekiyor." dedi.

Kitabın "tek taraflı" yazıldığını savunan Davutoğlu, "Olayları seçen ve tek taraflı bir anlatım olmaması gerekir. Bu hatıratı ciddiye almıyorum. Anektodlar gerçekği yansıtmayan ve tek taraflı. Zamanlaması itibariyle de konuşmaya bile gerek yok" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Allah rahmet eylesin. Ailesine, milletime taziyelerimi sunuyorum. Sayın Demirel Türk siyasi hayatında cumhuriyetin ikinci nesli diyebileceğimiz bir anlamda demokrasi ve kalkınma denklemi içinde çok önemli, hayat çizgisi de Türk siyasetine damgasını vurmuş önemli bir isimdir. Siyasetimize üslup incelikleri katmıştır.

"HALKIN MESAJINI ANLAMAK GEREKİYOR"

Siyasi ve sosyal hareketler de kişiler gibidir. Siyasi hareketler de belli aralıklarla kendi içinde muhasebe hesabı olur. Aslında 4 yılda bir de halk bir anlamda sizi bu muhasebeye teşvik eder. Bizim halkın verdiği karar karşısında yukarından bir tavırla "sen yanlış karar verdin, hadi bir daha deneyelim" demek yerine o halkın mesajın anlamak gerekiyor."

"YÜZDE 41'E İNMİŞSEK BUNU DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM"

Yüzde 41 bir başarıdır. Yüzde 41'e inmişsek bunu değerlendirmemiz lazım. MKYK toplantısında, MYK toplantısında, il başkanları hepsinde bu konuyu açtık. Çok detaylı olarak bunun tahliline girmemiz mümkün olamazdı, bizim birinci görevimiz hükümeti kurarak bu yeni şartlarda neler yapacağımızı ortaya koymak. Acaba halk ile yürüyüşümüzde bir açı mı oluştu? Bu önemli. Nerede eksikler var, bunu anlamanın yollarını bulmak zorundayız.

"12 YILLIK GÜÇ KULLANIMINDA BAZI YANLIŞ ANLAŞILMALAR OLABİLİR"

12 yıl süren sürekli bir başarı hikayesinin arkasında aşırı bir özgüven oluşma ihtimali vardır. 12 yıllık güç kullanmında bazı yanlış anlaşılmalar olabilir. Çok geniş bir cepheyle mücadele ettik. Neler yapıldığını herkes görüyor. Yine de biz kendi içimize bakmalıyız.

"GENÇ SEÇMENLERİ MASAYA YATIRMAMIZ LAZIM"

Genç seçmenleri masaya yatırmamız lazım. Bir anlamda genç seçmen her şeyi bizimle gördü. Kendimizi anlatmakta eksilik varsa bunu çözmemiz lazım. Halkla iletişimde bir yanlış varsa bunu masaya yatırmalıyız.

"BÜTÜN TEŞKİLATI YENİDEN MOBİLİZE ETME ÇABAMIZ VAR"

12 yıllık mirasta aksamalar olmuşsa şimdi yenileme zamanı. Yerel yönetimlerde aksaklık varsa tespit etmemiz lazım. Farklı toplum kesimleriyle diyalog geliştirmemiz lazım. Bütün teşkilatı yeniden mobilize etme çabamız var.

"YÜZDE 13 OY ALMIŞ BİR PARTİYLE GÖRÜŞMEM DİYEMEM"

Bana görev verildiğinde bütün partilerle görüşmem gerekiyorsa hepsiyle görüşürüm ancak koalisyon kurulması farklı bir durum. Ancak yüzde 13 oy almış bir partiyle görüşmem diyemem.

"ORTADOĞU'DAKİ DİKTATÖRLERLE GELECEKLERİNİ KURDULAR"

Mursi her an idam edilebilir. Kılıçdaroğlu bunu kınayan bir şey yayınladı mı? Aynı şekilde Bahçeli ve Demirtaş böyle bir şey yaptı mı? Niye çünkü bunlar Ortadoğu'daki diktatörlerle geleceklerini kurmuşlar.

"DEMİRTAŞ'A ÇAĞRI YİNE ÇAĞRI YAPIYORUM"

Yine çağrı yapıyorum Demirtaş'a, yeni bir Ortadoğu'nun işaretleri diyorsa Ortadoğu dağlarda bayırlarda silah tutan bir takım terör grupları tarafından mı kurulacak? Yeni Ortadoğu ve Türkiyelileşme'den bahsediyorsa derhal bütün bu faaliyetlere karşı tutum almalıdır.

"TEKRAR SEÇİM VEKİLLERE DE HAKSIZLIK OLUR"

Önemli olan ülkeyi hükümetsiz bırakmama iradesi. Fırsatçılıkla kapı kapatma arasında gelip-gidiş var. Bir liderin yapmaması gereken kendi kitlesini aldatmasıdır. Herkesin yapması gereken ülke çıkarını öne almak. Demokles'in kılıcı altında siyaset yapmayı istemem. Tekrar seçim, milletvekillerine de haksızlık olur.

"EN SON OLARAK AZINLIK HÜKÜMETİ DENENEBİLİR"

Bütün bunları deneriz başka da yol kalmaz, Türkiye'nin bu kadar kritik bir ortamda hükümetsiz kalmaması için en son şeylerden biri olarak azınlık hükümeti denenebilir. Buna da kapıyı kapatmayız. Başta niyetimiz onunla başlamaz.

DÖNÜŞÜMLÜ BAŞBAKANLIK'A HAYIR

Eşyanın tabiatına aykırı. Bir şey getirirken makul olmak icap eder. Şu oy rakamlarına bir baksınlar. Eşyanın doğası zorlanmaz. Siyasi etik zorlanmaz.

TÜSİAD VE MÜSİAD GÖRÜŞMELERİ

İstedikleri bir an önce Türkiye'nin belirsizlikten çıkması. Cumhurbaşkanı'na saygısızlık edilerek bir yere varılmaz. Biz ülkenin geleceğini düşünüyoruz. Koalisyona en az muhtaç olan biziz.

ERKEN SEÇİME VETO

Erken seçim durumunda AK Parti daha güçlü gelir ama o 3 ay içerisinde ülkenin durumu ne olur biz bunu düşünüyoruz. Krizin neye mal olduğunu 2001'de öğrendik.

AK PARTİ-MHP KOALİSYONU

Şimdiden verilebilecek erken sinyaller bazı kapıları kapatır. Kimilerini denklemden düşürmüş kimilerine fazla rol vermiş olursunuz. İyi niyetin olmadığı yerde müzakere olmaz. Kılıçdaroğlu verdiği her sinyalle bu yolu kapatıyor.

AK PARTİ'DE YENİLENME SİNYALİ

Yenilenme olabilir, yeni arkadaşlar sistemi girebilir.

"ZİHNİMİZDE MUHALAFET OPSİYONU YOK"

Bizim için siyaset iktidar olmak için yapılır. Çünkü millete hizmet için iktidar olmak gerekiyor. Şuan için zihnimizde böyle bir opsiyon yok."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (93)

gerçek:

koltuk sevdalısı oldun davut

21
33
yanıtYanıtla
ali veli:

bu ülkenin başına ne dolaplar açtınız. pkk legalleştirp meclise saldınız. mhp ne yapsın nasıl hesap sorsun 17-25 aralık araf mı kaldıırlsın. yeni seçim akp nin ekmeğine yağ sürmek olacak millet koyun bir tutam ota tav al gülüm ver gülüm . bana kalsa chp mhp koolisyon akp yeni vekiller destek . kanunlar düzelince adalet hukuk eskiye dönünce seçim ama gel gör ki tayibin koltuğu sallanır

7
36
yanıtYanıtla
ulubatli 43mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kendiniz anlatin kendiniz dinleyin 9 milyon oy kaybiniz var hala Biz diyorsunuz kusura bakmayin ana 19 milyon oy aldik diye 80 milyonun hepsini kendinize biat ettiremessiniz! Erken secim oluncada kesinlikle oy kaybiniz devam edecek ve secimde 2,3 milyon oy artiran MHP patlama yapacaktir ve akp hdp tiyatrosuna son verecektir Insallah!

13
23
yanıtYanıtla
ajan ajanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

davutoğlu gerçekten tam bir devlet adamı adamın konuşma uslubu okadar sakin birleştirici huzur verici

18
18
yanıtYanıtla
ve:

buz dağına çarptınız hasar az sanıyorsunuz fakat batış kaçınılmaz

14
21
yanıtYanıtla
haydar:

ucu size dokunacak onun için diğer partilerle anlaşmak istemiyorsun yeniden seçim olsa sen tek başına iktidar olacağını bilsen bir dakika durmaz seçime gidersin kimi uyutuyon sen

20
12
yanıtYanıtla
Tatlı dilliMobil-IOS:

Davulmusun davutmu armut o kitabı kendi içiniz yazdı ne kadar yalancı dolancısınız halka birgün gelip hesap vereceksiniz

16
16
yanıtYanıtla
OYLAR AKP''YE !:

OYLAR AKP''YE !

16
15
yanıtYanıtla
ALTIN KLOZET D0ŞEMEmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ÇOK SEVİYORUM, ÇOK SEVİYORUZ DAVUTOĞLU NU!ARSLAN LİDER!

8
19
yanıtYanıtla
Misafir Mobil-IOS:

Allah böyle mütevazi güzel insanları başımızdan eksik etmesin

19
8
yanıtYanıtla
Tüm 93 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title