Haberler

Davutoğlu'nun "Medeniyetler ve Şehirler" Kitabı Saraybosna'da Tanıtıldı

AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saraybosna'da, Boşnakçaya çevrilen kitabı "Medeniyetler ve Şehirler"in tanıtım toplantısına katıldı.

AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saraybosna'da, Boşnakçaya çevrilen kitabı "Medeniyetler ve Şehirler"in tanıtım toplantısına katıldı.

Davutoğlu'nun Boşnakçaya çevrilen kitabının Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bir otelde gerçekleşen tanıtımına, eski Yugoslavya Başkanlık Konseyi Bosna Hersek üyesi Bogic Bogicevic, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Rektörü Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe, Saraybosna Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Fikret Karcic, Gazeteci Mufid Memija, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Davutoğlu, şehirlerin adeta birer öğretmen olduğunu belirterek, insanlara kültürü ve hayatı öğrettiğini söyledi.

Doğduğu şehir Konya'nın kendisinin ilk öğretmeni olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, ikinci öğretmeninin ise gençliğinde orada bulunduğu ve üniversite eğitimini aldığı İstanbul olduğunu dile getirdi.

Davutoğlu, Konya ve İstanbul'da olduğu gibi Saraybosna'da bir tecrübe geçirmiş olmasa da bu şehrin de kendisi için bir öğretmen olduğunu vurguladı.

Geçen yıllarda Bosna Hersek'e gerçekleştirdiği bir ziyareti anımsatan Davutoğlu, buradaki insanlara "Eğer insanlığın bütün şehirleri yıkılmış olsa ve sadece Saraybosna ayakta kalsa, insanlık Saraybosna ile birlikte tekrar ayağa kalkabilir." dediğini aktardı.

Davutoğlu, gerçek şehirlerde, şehir mimarisi ve topografya arasında bir uyum olduğunu ve insanlar arasında da bir ahenk bulunduğunu belirterek, bu anlamda Saraybosna'nın "ruhu olan" örnek bir şehir olduğunu kaydetti.

Şehirlerin adeta bir aile gibi olduğunu dile getiren Davutoğlu, "İnsanları buralarda birbirinden ayıramazsın, dışlayamazsın." dedi.

Bogicevic de Davutoğlu'nun "Medeniyetler ve Şehirler" kitabının Boşnakça olarak yayınlanmasının Bosna Hersek için büyük kültürel olay olduğuna işaret ederek, kitabın yeni nesillere, kendilerine ve dünyaya çok boyutlu bakabilmelerine yardımcı olacağını söyledi.

Ahmet Davutoğlu daha sonra "Medeniyetler ve Şehirler" kitabını okurları için imzaladı.

Dobra Knija Kitabevi'nin basımını üstlendiği "Medeniyetler ve Şehirler" kitabının Türkçeden Boşnakçaya çevirisini ise Mirsad Turanovic üstlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Saraybosna Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title