Haberler

Davutoğlu'nun Ikby Başkanı Barzani'yle Görüşmesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, DEAŞ'a karşı yürüttükleri başarılı askeri harekat nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, DEAŞ'a karşı yürüttükleri başarılı askeri harekat nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu görüşmede, IKBY'e bağlı Peşmerge güçlerinin Sincar Dağı bölgesinde DEAŞ'a karşı yürüttükleri başarılı askeri harekat nedeniyle IKBY Başkanı Mesut Barzani'yi tebrik etti. Davutoğlu, söz konusu bölgenin DEAŞ'tan temizlenmesinin, örgütle mücadelede elde edilen bir önemli bir başarı olduğunu dile getirdi.

Görüşmede söz konusu operasyondaki başarının münhasıran Peşmerge güçlerine ait olduğunun herkesçe bilinmesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, IKBY'nin terörle mücadelesi çerçevesinde bugüne kadar sergiledikleri dayanışma ve desteği bundan sonra da sürdüreceklerini belirtti.

Tebrik ve dayanışma mesajlar dolayısıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür eden IKBY Başkanı Barzani da Peşmerge güçlerinin elde ettiği bu başarının DEAŞ'la mücadelede önemli bir kazanım teşkil ettiği belirterek IKBY makamlarının tüm bölge halklarını tehdit eden terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Mesut Barzani Sincar Dağı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title