Haberler

Davutoğlu'na Makedonya'dan Fahri Doktora Unvanı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, Türkiye ile Makedonya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 20'inci yıldönümü vesilesiyle geldiği Makedonya'da fahri doktora unvanı takdim edildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, Türkiye ile Makedonya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 20'inci yıldönümü vesilesiyle geldiği Makedonya'da fahri doktora unvanı takdim edildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki günlük Makedonya incelemelerine Üsküp'teki, Makedonya'nın en köklü devlet üniversitelerinden "Aziz Kiril ve Metodij" üniversitesine yaptığı ziyaretle başladı. Üniversite Senatosu, Bakan Davutoğlu'na Türkiye ile Makedonya arasındaki dostluk ilişkilere yeni değerler kazandırması ve Makedonya'ya her alanda verdiği destekten dolayı fahri doktora unvanının verilmesini kararlaştırdı.

Fahri doktora unvanının verilmesinin gerekçelerini açıklayan Üniversite Rektörü Velimir Stojkosvski, yaptığı konuşmada, Davutoğlu'nun dünya sahnesinde dış ilişkiler alanında fikir ve tutumlarıyla kendinden söz ettiren bilim adamı olduğunu hatırlatarak, Makedonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ileriye taşınmasında önemli oynadığını söyledi.

Fahri doktora unvanını alan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugünün kendisinde seçkin bir yeri olacağını ve bu unvanı almaktan son derece mutlu olduğunu belirtti. Yoğun katılımın olduğu törende konuşması dikkatle izlenen Bakan Davutoğlu, çok kültürlü Balkanlar'da yeni ve evrensel olan bir vizyona ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Balkan savaşlarının sona ermesinin 100'üncü yıldönümünde, bölgede kalıcı olacak barış ve istikrarın tesisine katkı sağlayacak bir vizyonun tüm ülkeler tarafından benimsenmesinin önemine değindi. Davutoğlu, bilim kaleleri olan üniversitelerin de bu vizyonu öğrencilerine aşılamalarının sağlayacağı yararlar hakkında konuştu.

Törende Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorgje İvanov, Devlet Bakanı Hadi Nezir ve yetkililer hazır bulundu. - ÜSKÜP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ahmet Davutoğlu Makedonya Türkiye Üsküp Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title