Haberler

Davutoğlu - Malki Görüşmesi

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Filistin Dışişleri Bakanı Malki arasındaki ikili görüşmede, Filistin'deki iç uzlaşı sürecinin ele alındığı öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki arasındaki ikili görüşmede, Filistin'in BM'de "üye olmayan gözlemci devlet" talebinin yanı sıra Filistin'deki iç uzlaşı sürecinin ele alındığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf'un Ankara Palas Devlet Konukevi'nde verdiği resepsiyon öncesinde bir araya gelen Davutoğlu ve Malki, Filistin'in BM'ye başvurusuna ilişkin hususlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye'nin Filistin'e, BM de dahil olmak üzere her platformda verilen güçlü desteğin bir kez daha vurgulandığı görüşmede, bu desteğin her zaman süreceği ifade edildi.

Diplomatik kaynaklar, Davutoğlu'nun görüşmede ayrıca, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine yenilerini ekleyerek bin 200'den fazla ilave birim inşası için ihale açma kararının Türkiye tarafından şiddetle kınandığını tekrarladığını kaydetti.

İsrail'in yerleşim faaliyetlerinin uluslararası hukukun açık ihlali olduğunu vurgulayan Davutoğlu'nun, Türkiye'nin İsrail'den Ortadoğu'da kalıcı barışın önünü açacak uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmesini ve iki devletli barış perspektifini tahrip eden bu faaliyetlerine bir an önce son vermesini beklediğini ifade ettiği de öğrenildi.

Davutoğlu-Malki görüşmesine daha sonra Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamal Amr'ın da katıldığını belirten kaynaklar, üçlü görüşmede Filistin'in başvurusuna ilişkin konuların ele alındığını kaydetti.

Muhabir: Duygu Özbay

Yayıncı: Erdem Gültekin - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Filistin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title