Haberler

Davutoğlu: İstişarelerimiz Sürecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde 1915 Olaylarına İlişkin Yasa Tasarısının Geçmesinden Sonra İstişarelerde Bulunmak Üzere Çağrılan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile Bugün Görüştüklerini, İstişarelerin Süreceğini Söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde 1915 olaylarına ilişkin yasa tasarısının geçmesinden sonra istişarelerde bulunmak üzere çağrılan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile bugün görüştüklerini, istişarelerin süreceğini söyledi.

Davutoğlu, Moritanya İslam Cumhuriyeti Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Naha Mint Mouknass ile görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, konuya ilişkin bir soru üzerine, Tan ile oylamaya ilişkin konuları bütün detaylarıyla ele aldıklarını, bundan sonra atılacak adımlar konusunda istişare ettiklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde değerlendirmelerin devam edeceğini ifade eden Davutoğlu, bunun bir süreç olduğunu, bu süreci, hem barış perspektifini muhafaza edecek, ama aynı zamanda Türkiye'nin hiçbir zaman taviz vermeyeceği konularda baskı mevzu bahis olmayacak şekilde sürdüreceklerini ifade etti. Davutoğlu, "Ümit ederiz ki, bu konuda muhataplarımız gerekli mesajları almışlardır" diye konuştu.

Sırp medyasının Srebrenitsa'da yaşananlar için "dolaylı özür" niteliğinde bir bildiri yayımlanacağına dair haberlerinin hatırlatılması üzerine Davutoğlu, Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan görüşmelerinde "güven artırıcı önlemler bağlamında" bu konuyu ele aldıklarını ifade etti.

"Ümit ederiz ki, önümüzdeki günlerde Sırbistan parlamentosunda bu konuda bazı olumlu adımlar atılacaktır" diyen Davutoğlu, başta Bosna-Hersek olmak üzere Balkanlar'da kalıcı bir istikrar ortamının oluşması için gereken her çabayı sarf ettiklerine ve sarf edeceklerini söyledi.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Moritanya'nın karşılıklı olarak büyükelçilik açacağını söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title