Haberler

Davutoğlu: 2 Arkadaş, 2 Dost O Yüce Makamı Birbirine Tevdi Ettiler

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri Belediyesi ziyaretinin ardından, Hilton Otel'inde kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

KAYSERİ (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ziyaretinin ardından, Hilton Otel'inde kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde biraraya geldi.Buradaki konuşmasında, son cumhurbaşkanlığı seçimini anımsatan Davutoğlu, Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanlığı makamının halef ve selef tarafından tam bir devlet kültürü içerinde devredildiğini, bunun da Yeni Türkiye'nin başlandığının işareti olduğunu söyledi.İki arkadaşın, iki dostun cumhurbaşkanlığı gibi yüce bir makamı bir birine tevdi ettiğini ifade eden Davutoğlu, "Ne ihtilaf oldu, ne kavga oldu, ne darbe oldu. Hiçbir şey olmadan devletin en yüce makamı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tevdi edildi, verildi. İşte bu bile Yeni Türkiye'nin başladığının işaretidir. Onun için bütün bu rahatsızlıklar yaşanıyor. İlk defa böyle bir görev devir teslimi yapıldı ve 95 ülkeden gelenler her iki cumhurbaşkanını da selamladılar. Bu erdemi yaşattıkları için ben her iki cumhurbaşkanımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için yaptığı davet üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun davete katılmama çağrısında bulunduğunu ve 'giden kirlenir' dediğini anımsatan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Herkes adayını serbestçe göstermiş, onlar çatı adayını çıkardılar, AK Parti'de 12 yıla büyük hizmetlerle damgasını vurmuş kendi genel başkanını aday gösterdi. Sonunda millet iradesini beyan etti ve çok güzel bir törenle de bu irade bütün dünya tarafından tescil edildi. Halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı 29 Ekim'de ilk kez cumhurun birliği adına herkesi bir araya getirme davetinde bulunuyor ama muhalefet partisi lideri buna karşı katılmama çağrısında bulunuyor. Evet, Çankaya Köşkü'nün ve cumhurbaşkanlığı makamının kirlendiği dönemler oldu. Ne zaman biliyor musunuz? 27 Mayıs sabahı milli iradenin sonucunda o makama gelen Celal Bayar, darbeciler tarafından neredeyse sürüklene sürüklene Çankaya Köşkü'nden çıktığı zaman, o makam lekelenmiştir. Şimdi Kılıçdaroğlu'na söylüyorum kendisi bilmeye bilir ama etrafındaki kişilere sorsun. Acaba 27 Mayıs sabahı Türkiye Cumhuriyetinin o yüce makamı kirletildiği zaman Cumhuriyet Halk Partisi ne yaptı? Ne yaptı biliyor musunuz, o darbecilere destek verdi. O makamı kirletenlerin arkasında durdu. Bugün özgürlük ve bağımsızlık adına, milli irade adına her birimizin öncelikle koruması gerek şey, milli iradenin tecelli ettiği makamlara saygıdır." -

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Kayseri Türkiye Hilton Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title