Haberler

Davutoğlu, Erbil'de Teravih Namazına Gitti

Erbil Valisi Nevzat Hadi ile birlikte teravih namazını kıldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kuzey Irak yönetimi mesajımızı aldı" dedi.

Erbil Valisi Nevzat Hadi ile birlikte teravih namazını kıldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kuzey Irak yönetimi mesajımızı aldı" dedi.

Erbil'in en büyük camisi olan Celilhayat Camii'nde Hadi ile birlikte kıldığı teravih namazı sonrası gazetecilere açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani ile gerçekleşen kritik görüşmede, Suriye ve terörle mücadele konularının ele alındığını belirtti. Davutoğlu, "Çok kapsamlı görüşmeler yaptık. Barzani ile görüşme olumluydu. Endişelerimizi ilettik. Gelecekle ilgili kaygılarımızı paylaştık" dedi.

Gazetecilerin, "Suriye'de Kandilvari bir yapı söz konusu olamaz. Bizim kadar Suriye içindeki dinamikler de izin vermez" açıklamasını hatırlatması üzerine Davutoğlu, "Türkiye'nin beklentileri çok açık. Bu konuda da tutumumuz gayet nettir. Kendilerine bütün bölgeyle ilgili gelişmeler hakkındaki hem vizyonumuzu, hem kaygılarımızı paylaştık. Birlikte bazı adımlar atılması konusunda anlayış birliğimiz var. Bölgesel yönetim mesajımızı aldı" cevabını verdi.

Liderler tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada da, Irak ile Türkiye'nin Suriye'deki kabul edilmez durumu bölgesel güvenlik ve istikrara tehdit olarak gördükleri belirtilerek, "Liderler Suriye'de çabuk ve barışçıl bir siyasi geçişin öneminin altını çizdiler. Suriye'nin geleceğinin sadece Suriye halkının özgür iradesi tarafından belirlenmesi gerektiğini tekrarladılar. Ayrıca ülkedeki güç boşluğunu istismar etmeye yeltenen herhangi bir şiddet yanlısı grup ya da örgütün ortak tehdit olarak görüleceğini vurguladılar. Yeni Suriye, teröristlerden ve aşırılıkçı örgütlerden kurtulmalı" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Bakan Davutoğlu'nun, geceyi Erbil'de geçireceği bildirildi. - ERBİL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ahmet Davutoğlu Suriye Erbil Irak Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title