Haberler

Başbakan, Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'nu Başkanlık Etmesini Yorumladı

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'nın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği konusundaki soruya, "hangi adımlar nasıl atılacaksa birlikte istişare içinde karar veririz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanlığını yürüten Binali Yıldırım'ın 'Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na Başkanlık edeceği' yönündeki açıklamasına ilişkin, "Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben bu ilişkilerin herhangi bir şekilde kamuoyu önünde, basın önünde ilişkilerin doğası ve işleyişi ile ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz. Ne yapılacaksa ne konuşulacaksa sadece Cumhurbaşkanımızı ve beni ilgilendirir" dedi.

BİNALİ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI SORULDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ÇAD Başbakanı Kalzeube Payimi Deubet ile Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Davutoğlu'na bir gazeteci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanlığını yürüten Binali Yıldırım'ın 'Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na Başkanlık edeceği yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Davutoğlu, "Geçen hafta Meclis görüşmeleri esnasında Sayın Kılıçdaroğlu'na söylediğim gibi Cumhurbaşkanımızla bizim ilişkilerimiz siyasetle başlamadı, siyasetle de sürecek ve bitecek ilişkiler değildir. Doğası gereği, tamamıyla ortak bir dava arkadaşlığına ve ortak bir ideale dayanan ilişkilerdir. Aynı şekilde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olarak da devlet geleneği ve anayasal çerçeve içinde ilişkilerimizi tanzim etme konusunda şu ana kadar herkesin takip ettiği gibi örnek bir tavır sergiledik. Sergilemeye devam edeceğiz.

"İSTİŞARE İLE KARAR VERİRİZ"

Yine orada vurguladığım gibi bu ilişkilerin doğasından gelen yapısı ile ilgili söylüyorum. Hiç kimse bu ilişkilere nüfuz edemez. Biz ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben bu ilişkilerin herhangi bir şekilde kamuoyu önünde, basın önünde ilişkilerin doğası ve işleyişi ile ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz. Ne yapılacaksa ne konuşulacaksa sadece Cumhurbaşkanımızı ve beni ilgilendirir. Hangi adımlar nasıl atılacaksa birlikte istişare içinde karar veririz ve bunu da gerektiğinde kamuoyuyla paylaşırız. Bunun dışında yapılan yorumların anlamı ve üzerinde kişisel fikirlerin bir anlamı ve karşılığı yoktur" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

Canadiyen.mobilWeb@haberler.com:

Bu. ulkeye. Kim. Zarar. Veriyorsa. Seytanin. Ayagina. Dolanir. Vatan bolunmez. Sehitler. Asla. Olmez. Bayragimiz. Ise. Gonlerden inmez. Inemez. Bunu. Boyle. Bilin.

23
2
yanıtYanıtla
özer fidanMobil-ANDROID:

helal olsun Allah yardımcıları olsun ben kırk yaşındayım ne basbakanlar ne cumhuru reisler gördüm boyle dımdık ülkesi için rabbınıde unutmadan calışanını gormedim allah yardım etsin tabı bu yoruma milletin karalamasıyla değil gercekten kul hakkı yiyen yolsuzluk yapanlar müstesna. ....!saygılarımla

9
13
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

padisah ve sadrazami gerisi kim ki, bakanlik, meclistekiler anayasa, yargi hukuk neymis.......

7
2
yanıtYanıtla
çokyorgun:

. . . . . . . . ? Anlayan varmı işte bu halk koyun sürüsü me me me meeeeeee seçim olsad yined akp oy verecekler bu hırsızlar yalakacılar

6
3
yanıtYanıtla
MuhendisMobil-IOS:

Uyumlu beraberlik.

2
6
yanıtYanıtla
ömer:

Hak şerleri hayr eyler Ârif anı seyreyler Zan etme ki gayreyler Mevlâ görelim neyler. Neylerse güzel eyler

8
0
yanıtYanıtla
kastamonu lu yaşar:

Türkiye bitmişşş Allah hepimizi bu zalimlerden kurtarsın ama bu halkımız hak ediyorrr çünkü bu halk yalakalık yaparak bu hale gelmiş yazıkk AKP oy verenler utansınn Aynaya baksınlarr rezillerrrr. yazıkk

6
1
yanıtYanıtla
TuncayMobil-IOS:

RTE herşeyi yapacaksa davutoğluna ne gerek var??ne işe yarar bu adam daha... Kendi kurulunada başkanlık yapamıycaksa???

5
2
yanıtYanıtla
Canadiyen.mobilWeb@haberler.com:

Ozer. Fidan. Yagdanlik. Sanadami. Koltuk. Cikiyorlar. Hirsiz. Babanin. Hirsiz. Cocuklari. Kursaginizda. Kalir. Insallah. Birde. Arkasinda. Duruyorsunuz. Haa. Seni. Vatan. Hayini. Cakal.

5
2
yanıtYanıtla
KILIÇ:

ANAYASADA BU GÖREVİ VARDIR ANCAK BAKANLAR KURULU VEYA HÜKÜMET GÖREV YAPAMIYORSA GİBİ ALGILANMASIN DİYE BU GÖREVİNİ YAPMIYOR.

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title