Haberler

Davutoğlu'dan Mısır Cevabı

Güncelleme:

Bakan Davutoğlu: Türkiye'nin Mısır İle İlgilenmesini Kimse Dış Müdahale Olarak Görmemeli

Bakan Davutoğlu, bugün 47. Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde Ukrayna, Romanya ve İsviçre dışişleri bakanlarıyla gerçekleştirdiği ikili görüşmelerin ardından açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'ın huzur ve refahının Türkiye için stratejik bir önemi olduğuna dikkat çekerken, Türkiye'nin bu ülke ile ilgilenmesini kimsenin bir müdahale olarak algılamaması gerektiğini söyledi.

Bakan Davutoğlu konferans çerçevesinde Ukrayna, Romanya ve İsviçre dışişleri bakanlarıyla yaptığı ikili görüşmeler sonrasında bazı açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün "Türkiye'nin içişlerine karışmamasın" sözlerini hatırlatması üzerine, Davutoğlu şunları söyledi:

"Mısır bizim için tarihi köklere dayanan kardeş ve dost bir ülkedir. Mısır'ın huzuru, refahı, Mısır halkının huzuru bizim için stratejik bir hedeftir. Bunu kimsenin bir müdahale olarak algılamaması lazım. Bölgedeki her gelişme bir diğeri ile ilişkilidir. Mısır'da yaşanan gelişmelerden Türkiye ne kadar yakından etkilenmiş ise Türkiye'deki gelişmelerden de bölge etkileniyor. Bunları biz dış müdahale gibi görmüyoruz. Dostça, kardeşçe tavsiyeler olarak görüyoruz. Dikkat ederseniz, Sayın Başbakanımız sadece Mübarek'e değil, Mısır halkına da seslendi. Tüm bu sürecin barışçı yollardan olmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Ama artık Mısır halkının bazı haklı talepleri varsa, bunların da gözönüne alınması gerektiğini söyledik. Bunları biz kardeşçe, dostça girişimler olarak algılıyoruz. Biz bunu böyle görüyoruz, böyle algılanmasını bekleriz, isteriz.

Çünkü biz Türkiye'nin olduğu kadar komşu ülkelerimizin geleceğini de ortak kaderimiz olarak görüyoruz. İnşallah bu süreç tüm Mısır'da barışçı bir şekilde tamamlanır. Mısır halkının talepleri barışçı yöntemlerle hayata geçirilir. ve Mısır dost ve güçlü bir ülke olarak bundan sonra daha güçlü olarak kendisi istikrarına kavuşur. Bizim hedefimiz bu. Türkiye'nin bunun dışında hiç bir zaman başka bir gündemi olmamıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title