Haberler

Davutoğlu Bakü, Eşi Priştine'de

Bakü'de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'ın içişlerine karışmadıklarını, kaygıların dile getirilmesinin olumsuz bir tavır veya içişlerine müdahale gibi algılanmaması gerektiğini söyledi.

Bakü'de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'ın içişlerine karışmadıklarını, kaygıların dile getirilmesinin olumsuz bir tavır veya içişlerine müdahale gibi algılanmaması gerektiğini söyledi. Bakan Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu ise, 'Yeryüzü Doktorları-Türkiye heyeti' ile Kosova'da temaslarda bulunuyor.

Bakan Davutoğlu, mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile ikili ve heyetler arası görüşmelerden sonra soruları yanıtladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün 'Türkiye'nin iç işlerine müdahale ettiğine' ilişkin yaptığı açıklamaya dair soruya Davutoğlu, Mısır'da halkın kendi iradesiyle parlamento ve cumhurbaşkanı seçtiğini hatırlattı. Çıkan olaylarla önce parlamento ardından cumhurbaşkanının görevine son verildiğini, bunların da haklı olarak başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede kaygı uyandırdığını söyledi. Davutoğlu, şöyle dedi:

"Bu kaygıların dile getirilmesi ve halktan meşruiyetini alan bir sürecin bir an önce başlatılması konusunda kanat beyan edilmesi bir olumsuz tavır veya içişlerine müdahale gibi algılanmamalı. Aksine bir tutum şunu da getirir: O zaman bu darbeyi ve seçilmiş cumhurbaşkanını görevden alınması konusunda tebrik yayınlayanlar ve bunu meşru görenler de Mısır'ın iç işlerine karışmış olurlar. Eğer onlar bu kanaatleri serdederken iç işlerine karışmıyorlarsa, Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş cumhurbaşkanı ve diğer kurumların bir an önce halk iradesiyle demokrasinin ve oradaki yapının istikrara kavuşması konusunda kanat beyan etmek iç işlerine müdahale olarak görülmemelidir."

Temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı ofisindeki ikili görüşmenin samimi bir ortamda geçtiği belirtildi.EŞİ KOSOVA'DA

'Yeryüzü Doktorları'nın gönüllüler ile uzman hekimlerden oluşan ve aralarında Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun da yer aldığı ekip, TİKA'nın da desteğiyle, Prizren'deki Nena Tereza İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu'nda yaşları 3-23 arasında değişen 103 öğrenciyi muayene edecek.

'Orada ve Her Yerde' sloganı ile din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin dünyanın her bölgesine tıbbi yardımlar götüren "Yeryüzü Doktorları"nın bu seferki durağı Kosova oldu. Kendisi de Yeryüzü Doktorları Gönüllüsü olan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu da sözkonusu çalışmaları yerinde incelemek üzere Kosova'ya günübirlik ziyaret düzenledi.

Sare Davutoğlu ülkedeki sağlık hizmetleri konusunda daha fazla bilgi almak için Sağlık Bakanı Ferid Agani ile Priştine'de biraraya geldi. Görüşmede Sağlık Bakan Yardımcısı Kadir Hüseyin, Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Fikrim Damka, Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan ve Dışişleri Bakanı Enver Hocay'in eşi de yer aldı. Sare Davutoğlu görüşme sonrası, Nena Teresa İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu'nda bir sağlık taraması yapılacağı ve bu tarama sonucunda işitme cihazına ihtiyacı olan çocuklara cihazın temini, kullanılması, idame bakımı ile takibinin gerçekleşeceği bir projeye başladıklarını söyledi. Sare Davutoğlu, Kosova'daki engelli çocukların ve aynı zamanda ailelerinin de bundan faydalanabileceklerini kaydetti. Bu yıl 16-19 Temmuz tarihleri arasında alanında uzman hekimler ve teknik ekipler bu alanda çalışmalar yapacaklarını belirten Sare Davutoğlu, Kosova Sağlık Bakanlığı'nın kendilerine gereken her türlü desteği sunduğunu ifade etti.

Sare Davutgolu ayrıca Kosova ve Türkiye arasında sağlık alanı dahil olmak üzere birçok alanda yatırım ve eğitim faaliyetleri olduğuna dikkat da çekti. Sağlık Bakanı Ferid Agani ise, iki ülke arasında sağlık alanında giderek artan bir işbirliği olduğunu belirtti. Heyet daha sonra Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcıları makamında ziyaret etti. Bakan Yağcılar, Kosova'ya sağlık alanında yapılan yardımların çok anlamlı olduğunu belirterek, özellikle engelli çocuklara yardım elinin uzatılmasının büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Görüşme sonunda Sare Davutoğlu ile Bakan Mahir Yağcılar karşılıklı hediyeler verdi. Dr. Sare Davutoğlu, Kosova ziyaretine ilişkin şöyle dedi:

"Ülkeler arasındaki ilişkilerde artık, sadece diplomatik ya da devletler arası ilişkiler değil, sivil toplum örgütleri arasındaki ilişkiler ve sivil toplumun yaptığı dokunuşlarda çok önem kazandı. Biz de Yer Yüzü Doktorları olarak buradayız. Nana Tereza işitme engellileri okulunda yürüteceğimiz birkaç günlük proje ve daha sonrasında bunun yapılacak takibiyle Kosova ve Türkiye arasındaki güzel ilişkilere bir katkıda bulunacağımızı ümit ediyoruz. Burada hem bu hizmeti alacak olan çocuklarımız ve aileleri hem de bizler hatıralarla inşalah bu projeyi sonlandıracağız."Dr Sare Davutoğlu ve eşliğindeki heyet Priştine temasları ardından Prizrene geçti. Sare Davutoğlu Prizrendeki İşitme ve Konuşma Engelliler Okulunu ziyaret edecek ve Kosova'daki soydaş sivil toplum örgüt temsilcileri ile de biraraya gelecek. - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ahmet Davutoğlu Sare Davutoğlu Bakü Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title