Haberler

Davutoğlu: Arap Dünyası ile İlişkiler Gelişiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Arap Dünyası Arasındaki İlişkilerin Hızla Geliştini Vurgulayarak, 'Suudi Arabistan Türkiye İlişkilerini, Arap Dünyasındaki İlişkiler Bakımından En Önemli Ayak Olarak Görüyoruz' Dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Arap dünyası arasındaki ilişkilerin hızla geliştini vurgulayarak, ''Suudi Arabistan Türkiye ilişkilerini, Arap dünyasındaki ilişkiler bakımından en önemli ayak olarak görüyoruz'' dedi.

Suudi Arabistan temaslarını değerlendiren Davutoğlu, son yıllarda ikili ilişkilerin çok geliştiğini, üst düzey ziyaretlerin arttığını belirterek, Kral Abdullah'ın bir sene içerisinde iki kez Türkiye geldiğini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de iki kez Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiğini hatırlattı. Davutoğlu, kısa bir süre içerisinde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini bildirdi.

Ahmet Davutoğlu, iki ülke arasında 5,5 milyar dolara yakın bir ticaret hacmi bulunduğunu anımsatarak, Suudi Arabistan'da önümüzdeki yıllar içerisinde 600 milyar dolarlık altyapı yatırımlarının olacağını, Türk şirketlerinin en büyük payı alması için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Dün Dışişleri Bakan Suud El Faysal ile tüm bölge konularını büyük bir samimiyetle, son derece açık bir şekilde görüştük. Filistin, Gazze sorunu, Kudüs'teki gelişmeler konusunda aynı yaklaşımlara sahibiz. Ayrıca Lübnan'daki gelişmeleri ele aldık. Suriye, Suudi Arabistan yakınlaşmasının, Suriye Lübnan yakınlaşmasıyla paralel seyretmesinin Lübnan'da ilişkilerin normalleşmesi ve buna Türkiye'nin yaptığı katkıları konuştuk, zaten bunu biliyorlar. Suudi Arabistan ile birlikte çok olumlu sonuçlar doğuran gelişmelerin önünü açtık.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title