Haberler

Daü Mezununun Filmi Gala Gecesi İle Gösterime Giriyor

Güncelleme:

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin (DAÜ) de sponsorlar arasında yer aldığı ve yönetmenliğini Derviş Zaim'in, Uygulayıcı Yapımcılığını DAÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 2010 mezunu Emre Oskay'ın, Yapım Koordinatörlüğünü ise İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 2005 mezunu ve halen DAÜ TV - daü radyo tanıtım ve koordinasyon sorumlusu olarak çalışan şevket serkan şen'in yaptığı "gölgeler ve suretler" filmi 47. Antalya altın portakal film festivali'nde "siyad ulusal sinema" ödülünün yanı sıra "en iyi kurgu ödülü"nü de aldı.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü tarafından DAÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu ve filmin Uygulayıcı Yapımcısı Emre Oskay ile yapılan röpörtaj sonrasında, DAÜ mezunlarının sadece yapım ve yönetim kısmında görev almadıklarını bunun yanında filmde İletişim Fakültesi öğrencilerinin çeşitli görevlerde çalıştıklarını ve başrol oyuncularından biri olan Buğra Gülsoy'un ise DAÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2004 mezunu olduğunu belirtti. Gölgeler ve Suretler filminin çekimlerinin 5 hafta kadar sürdüğünü ve çekimleri KKTC'nin Karpaz ve Gazimağusa Bölgeleri'nde yaptıklarını sözlerine ekleyen Emre Oskay film çekimi için bu bölgelerin seçilmesinde bakir doğa ve mimari özelliklerin etkili olduğunu söyledi.

Gölgeler ve Suretler filminde 1963'te Kıbrıs'ta başlayan olaylar sırasında Karagöz oynatıcısı olan babasından ayrı düşen bir genç kızın geçirdiği dönüşüm ve olgunlaşma sürecinin anlatıldığını belirtti. Filmin; konusu, sürükleyici temposu ve dilinin tazeliği ile Türk sinemasında farklı ve çarpıcı bir yapıt olarak göze çarptığını vurguladı.

DAÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu ve filmin Uygulayıcı Yapımcısı Emre Oskay 4 Mart 2011 tarihinde filmin gala gecesinin KKTC'de gerçekleşeceğini dile getirdi. 11 Mart 2011 tarihinde ise Türkiye ve KKTC olmak üzere sinemalarda seyirci ile buluşacağını da ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title