Haberler

'Datvi' Yeni Yuvasında

Rize'nin Ardeşen İlçesinde 7 Ay Önce Bulunarak Koruma Altına Alınan, Daha Sonra Doğa Ortamında Bakılması İçin Çamlıhemşin İlçesindeki Bir Kişiye Teslim Edilen Yavru Ayı 'Datvi', Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Kararı Doğrultusunda Bursa'nın Karacabey İlçesi Yakınlarındaki Ova Korusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine Getirildi.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 7 ay önce bulunarak koruma altına alınan, daha sonra doğa ortamında bakılması için Çamlıhemşin ilçesindeki bir kişiye teslim edilen yavru ayı ''Datvi'', Milli Parklar Genel Müdürlüğünün kararı doğrultusunda Bursa'nın Karacabey ilçesi yakınlarındaki Ova Korusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi.

Çamlıhemşin ilçesindeki bakıcısı Cemal Gülas'tan alınan ''Datvi'', uyuşturucu iğneyle bayıltılarak getirildiği ayı barınağında yavru ayılar için hazırlanan özel bölüme bırakıldı.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, ''Datvi''nin insanlara çok alıştığını, mama veya sütünü bile Çamlıhemşin'deki bakıcısının ayaklarına sarılarak içtiğini söyledi.

Bir yavru ayının insanlara bu kadar alışmasının son derece negatif bir durum olduğunu belirten Aytuğ, şöyle konuştu:

''Zaten ayı yavrularının doğaya döndürülmesi başlı başına bir iş. Öncelikle merkezdeki yavru ayılara alıştırılacak. Sonra büyük ayıların bulunduğu alana, diğer ayıların yanına bırakılacak. Sonra da yavaş yavaş doğal ortama alıştıracağız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title