Haberler

Datça Reşadiye'de Deprem Mağdurları Çadır Bekliyor (2)

KESER AİLESİNE YARDIM ELİ UZANDIMuğla'nın Datça İlçesi Reşadiye Mahallesi'nde çadır bekleyen Keser ailesine yardım eli uzandı.

KESER AİLESİNE YARDIM ELİ UZANDI

Muğla'nın Datça İlçesi Reşadiye Mahallesi'nde çadır bekleyen Keser ailesine yardım eli uzandı. Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, evlerinde ağır hasar olmadığı halde talepte bulunan ailelere çadır verildiğini söyledi.

Datça'da, Gökova Körfezi'nde meydana gelen depremden en fazla etkilenen Reşadiye Mahallesi'nde yapılan incelemelere göre, 9 binada ağır hasar, 6 binada orta dereceli hasar ve 80 binada düşük dereceli hasar tespit edildiğini ifade eden Bakır, şu ana kadar 14 aileye çadır dağıtıldığını açıkladı. DHA'nın, "Datça Reşadiye'de deprem mağdurları çadır bekliyor" haberinden sonra, haberde bahsi geçen Keser ailesine çadır verildiğini belirten Vali Bakır, ihtiyaç sahiplerine ayrıca gıda paketleri dağıtıldığını söyledi.

Depremin olduğu ilk andan itibaren Reşadiye Mahallesi'nde, evlerinde hasar tespit edilen vatandaşlarla temasa geçildiğini vurgulayan Bakır, "Çadır almanın belli kriterleri var. Bu kriterlere uymadıkları halde, evlerinde az hasar olan ailelere de talepleri doğrultusunda çadır verildi. Evlerinde ağır hasar olan aileler arasında, kriterlere uygun olmalarına rağmen çadır talebinde bulunmayanlar oldu. İsteyenler aldı. Evlerinde az hasar olmasına rağmen talep edenlere de çadır verdik. Şu ana kadar 14 aileye çadır verildi. Başka çadır talebi kalmadı" dedi.

Evleri oturulamaz hale gelen vatandaşlara çağrıda bulunarak kendilerine her türlü desteğin verileceğini belirten Bakır, "Otele çıkabilecekleri, isterlerse başka bir ev kiralayabilecekleri ve masrafların karşılanacağı kendilerine iletildi. Hatta Meteoroloji Müdürlüğümüzün misafirhanesinde kendilerine yer tahsis edebileceğimizi söyledik. Ancak bu önerilerimiz kabul edilmedi. Bölgede konteynır için yer arayışında bile bulunduk. Depremzedelerimizin yanındayız. Onların sıkıntıya düşmelerini istemiyoruz" diye konuştu.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reşadiye Gökova Muğla Datça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title