Haberler

Datça'nın İlk Yerel Tiyatrosu Perdelerini Açtı

Güncelleme:

Muğla'nın Datça İlçesi'nde üç yıl önce hizmete giren Metamorfoz Sanat Evi'nde, tiyatro gösterileri başladı.

Film gösterimleri, imza günleri ve sergilerin yanı sıra kültürel ve sanatsal çeşitli alanlarda hizmet veren Metamorfoz Sanat Evi, Datça'da bir ilke imza attı. Metamorfoz Sanat Evi sahibi oyuncu ve tiyatro yönetmeni Özkan Schulze tarafından verilen oyunculuk kurslarına katılan kursiyerler, Datça'nın ilk yerli tiyatrosunu kurdu.

Gazeteci-Yazar Ece Temelkuran'ın 'Kıyı' adlı kitabından uyarlanan ve insanların iç yolculuğunun konu alındığı oyunda, emekli memur, muhasebeci, öğretmen, ressam ve emekli bankacı gibi çeşitli meslek guruplarından beş kadın oyuncu rol aldı. Yaklaşık bir yılı aşkın hazırlık çalışmasının ardından izleyicilerle buluşan oyun, büyük beğeni topladı. Şiirsel bir anlatımla sahnelenen oyunda oyuncular profesyonelleri aratmadı.

İLK KEZ SAHNEYE ÇIKTILAR

Metamorfoz Sanat Evi sahibi oyuncu ve tiyatro yönetmeni Özkan Schulze, Ece Temelkuran'ın 'Kıyı' kitabını 6 sayfasından alıntı yapılarak senaryolaştırılan oyunda, hayatlarında ilk kez tiyatro yapan oyuncuların rol aldığını belirterek, "Datça'nın ilk yerel tiyatrosunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir yıl dört ay gibi çok uzun soluklu bir hazırlık dönemi geçirdik. Ortaya çıkan sonuç, bizi gelecek adına umutlandırdı. Hemen yeni oyun hazırlıklarına başladık. Bu oyun, bütün bir yıl boyunca her iki haftada bir Cuma günleri saat 20.30'da tiyatro severlerle buluşacak" dedi.

İÇ YOLCULUK HİKAYESİ

Oyunda, insanın iç yolculuğunun hikayesinin anlatıldığını ifade eden Schulze, "Bu hikayede, kadınların iç yolculuğu konu alınsa da, erkeklerin de bu yolculuğu yapması gerekiyor. Bir kıyı kasabasına doğru yazılmış bir oyun ve Datça gibi bir kıyı kasabasında bu iç yolculuğu sahnelemek bizim için ayrı bir şans oldu. Bu oyunu izlerken, her insanın kendi iç yolculuğu ile buluşmasını amaçlıyoruz. Bu oyunu izleyenlerin daha sonra kitabın tümünü okumalarını arzuluyorum. Kitabın tamamını okuyanların elinde çok önemli bir rehber olacak. Kendi iç yolculuklarına çıkarken, bu kitap onlara yol gösterecek" diye konuştu.

Datça'nın ilk yerli tiyatrosunda rol alan oyuncular ve meslekleri şöyle:

Nalan Göktuğ, (Emekli bankacı) (48), Sema Aslan (Muhasebeci) (27), Arzu Altınkıran (Öğretmen) (40), Seda Batmaz Kutlu (Ressam) (36), Semra Kütükçü (Emekli bankacı) (52). - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ece Temelkuran Muğla Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title