Haberler

Datça'da Uluslararası Sanat Sempozyumu

Muğla'nın Datça İlçesi'nde bir araya gelen Türk, Rus ve Bulgar ressam ve heykeltıraşlar; 10 gün boyunca sanat sempozyumunda bir araya gelip hem konuşacak hem de çeşitli eserler üretecek.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde bir araya gelen Türk, Rus ve Bulgar ressam ve heykeltıraşlar; 10 gün boyunca sanat sempozyumunda bir araya gelip hem konuşacak hem de çeşitli eserler üretecek.

Datça'ya bağlı Yaka Mahallesi'nde 5 yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA), Türk, Rus ve Bulgar ressam ve heykeltıraşları bir araya getirdi. Bugüne kadar 50'yi aşkın ülkeden birçok sanatçıya kapılarını açan UKKSA'da, yerli ve yabancı yedi ressam ve heykeltıraş, 10 gün boyunca hem sanatı konuşacak hem de çeşitli eserler üretecek. Datça'da 5 yıldan bu yana sanat adına hizmet veren UKKSA'da çalışmaların çok büyük bir özveriyle yapıldığını belirten Ressam Gülay Yüksel, şöyle konuştu:

" Türkiye'de iyi bir sanat hazinesi oluşturmak adına, yurt dışında tanıdığım çok değerli sanatçılar ile birlikte buraya geldik. Sempozyum süresince yapılacak eserlerin burada kalacak olmasını çok önemsiyorum. Daha şimdiden üst düzey çalışmalar ortaya çıktı. Bu eserler daha sonraki günlerde açılacak sergilerde, Türk sanatseverlerle buluşacak. Böylece, burada yapılan eserleri birçok insanın görmesi sağlanmış olacak. Dolayısıyla bugün burada yapılan çalışmalar aynı zamanda sanat adına geleceğe bir yatırım olacak."

Rus ressam Alexandrta Mazhuga de, Türkiye'de İstanbul gibi büyük kentlerin dışında Anadolu'nun küçük bir kasabasında sanat adına çalışmalar yapılıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. - Datçamuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Muğla Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title