Haberler

Datça'da 'plajların kiralanması' konuşuldu

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, vatandaşların taleplerini dinlemek ve sorunlara çözüm yolları aramak amacıyla hakla buluşma toplantısı düzenlendi.

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, vatandaşların taleplerini dinlemek ve sorunlara çözüm yolları aramak amacıyla hakla buluşma toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ilçe merkezindeki bazı plajların Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) aracılığıyla işletmelere kiralanması gündeme geldi.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban tarafından Kumluk Plajı'ndaki bir çay bahçesinde yapılan toplantıya, CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, esnaf ve tüccarlar ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda, özellikle ilçe merkezindeki bazı plajların Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) aracılığıyla işletmelere kiralanması konusu damgasını vurdu.  Datça Kaymakamı Mesut Çoban toplantının açılışında kısa bir konuşma yaparak, öncelikle istek, şikayet ve taleplerin dinlemesi amacıyla vatandaşlara söz hakkı verdi.

'ANAYASA AYAKLAR ALTINA ALINIYOR'

Tüm Emekliler Sendikası Datça İlçe Temsilcisi Hüseyin Sarıbaş, Datça'da sahil kıyılarının belli kesimler tarafından kiralanmasının önlenmesini istedi. Sarıbaş, "Kıyılarda işgale izin verilmesin. Bu durum devam ederse Datça'da yarın, emekli ve yaşlıların denize girecekleri alanlar kalmayacak" dedi.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Datça Temsilciliği adına konuşan Kemal Suner ise, kıyılarda yaşanan sıkıntının temelinde Anayasa'nın ayaklar altına alınmasının yattığını belirti. Suner, "Bir şirket arkasını devlete dayayarak hareket edemez. Böyle bir fırsat eşitsizliği olur mu? Hiçbir kuvvet Anayasa'nın üstünde olamaz" dedi. Suner konuşmasında, kıyılarda kiralama yapılan tüm yerler için MUÇEP olarak dava açacaklarını da sözlerine ekledi.

Ev hanımı 58 yaşındaki Gülkadın Kocadurmuş da konuşmasında plajların halka ait olduğunu belirterek, "Arkadaşlar, biz kendi doğup büyüdüğümüz yerde, kamu alanlarında ücretsiz denize giremeyecek miyiz? diye sordu.

SAHİLİ KİRALAMAK, DÜKKAN KİRALAMAYA BENZEMEZ

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, kıyıların kiralanması ile ilgili şikayetler üzerine yaptığı konuşmada, MUÇEV yetkilileriyle konuyu görüştüğünü söyledi. Çoban, "Şunu söylemeliyim ki, kıyıları ya önünde işletmesi olan esnaf kiralayacak ya da hiç kimse kiralamayacak. MUÇEV, bir başkasına kiraya vermeyecek. Bu sahili kiralamak, dükkan kiralamaya benzemez. Esnafa söylüyorum, kimsenin girişine çıkışına, güneşlenmesine, oturmasına karışamazsınız. Ancak varsa şezlongunuz, varsa şemsiyeniz, verdiyseniz çayın parasına karışabilirsiniz" dedi.

HAKSIZ İŞGALE, YAPTIRIM UYGULANACAK

Datça'da, MUÇEV ile belli bir sözleşemeye dayalı olarak yapılan kiralamaların dışında işgal altında olan yerlerin de bulunduğunu hatırlatan Çoban, "Bunları teker teker tespit ediyoruz. Ecri misillini uygulayacağız. Varsa cezası, cezasını yazacağız. Çünkü bu sorunlarla ben muhatap oluyorsam, kimse kusura bakmasın, gereğini yapacağız. Hakkı olmayan yeri işgal edene, gerekli yaptırımı uygulayacağız. MUÇEV ile ilgili sözleşemeye dayalı kiralamanın haklı ya da haksız olduğunu burada tartışmıyoruz. Bu sözleşme iptal edilene kadar geçerlidir. Ancak şunu bir kez daha söylüyorum ve garantisini veriyorum. Esnaf kiralarsa kiralayacak, kiralayacaksa kiralayacak" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Datça Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title